Maak zelf een winters tafereel met Photoshop

Geen sneeuw? Maak zelf sneeuw met Photoshop!

Redactie DIGIFO... 6939 0

Gaat het nog sneeuwen deze winter? Ook wanneer je geen sneeuw verwacht, kun je wel foto's maken met een winterse uitstraling maken. Dan ben je natuurlijk wel aangewezen op Photoshop!

Een winters plaatje maken met Photoshop

De fotograaf gaat aan de slag met een stockfoto, waardoor je de aanpassingen die hij maakt gemakkelijk kan volgen. Hij zet verschillende stappen om de foto te kunnen omzetten: hij past eerst verschillende aanpassingslagen toe om een gedesatureerde uitstraling te krijgen, vervolgens gaat hij aan de slag met maskers om de sneeuw op het landschap te maken.

Foto voor bewerking

Hij vervolgt zijn tutorial door sneeuw op het gras en op een huisje te maken door laagstijlen toe te passen in Photoshop en voegt sneeuw en mist toe met de camera raw filter aan het plaatje om het compleet te maken. Ook leert hij je hoe je jouw eigen penselen maakt, waarmee je sneeuw toe kan voegen aan het plaatje dat je gaat maken.

De stappen die de fotograaf zet zijn uitgebreid beschreven, waardoor het gemakkelijk te volgen is wat deze doet.

De foto na bewerking

Lees ook: Wat is moiré?

Deel jouw winterse foto met ons

Heb je een mooie foto gemaakt met Photoshop aan de hand van onderstaande tutorial? Deel jouw ‘winters tafereel’ met ons in de gallery en laat ons weten hoe je hem hebt bewerkt. Wie weet delen we jouw verhaal op Instagram!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie