Galeriekwaliteit ook thuis aan de muur

Redactie DIGIFO... 3096 0
Of je je foto’s in eigen huis tentoonstelt of verkoopt aan een opdrachtgever: je hangt niet zomaar de eerste de beste fotoafdruk op plexiglas of canvas aan de muur. Je wilt zeker weten dat aan het afdrukken van de foto aandacht besteed is en dat er op de kwaliteit van het product niets is aan te merken.

Advertorial

Als gevorderde amateur of (semi-)professionele fotograaf stel je hogere eisen aan je afdrukken dan de gemiddelde plaatjesmaker. Er zijn veel online aanbieders van fotoproducten te vinden, maar vaak is niet duidelijk hoe zo’n bedrijf te werk gaat. Werken er vakmensen met oog voor fotografie of worden de afdrukken op de automatische piloot gemaakt en is het maar afwachten of het eindresultaat aan je hooggespannen verwachtingen voldoet?

Bij Fotoprinten.nl worden topkwaliteit afdrukken gemaakt op plexiglas, aluminium, canvas en andere materialen. Hier werken professionele medewerkers met passie voor fotografie. Geen massaproductie, maar maatwerk. Met een kwaliteit die het bedrijf, waar Fotoprinten.nl deel van uitmaakt, ook levert aan musea en galerieën. Maar welk product kies je nu voor welke toepassing?

Print op plexiglas

Een van de meest populaire producten is de afdruk achter plexiglas. Een afdruk op dit materiaal spat dan ook echt van de muur. Door het diepte-effect en de hoge glans geven vooral kleurrijke beelden een prachtig resultaat. Het beeld wordt met een zeer hoge resolutie direct op de achterkant van het materiaal geprint en daarna voorzien van een witte finish laag. Zoals bij meerdere producten van Fotoprinten.nl kun je kiezen voor afgeronde of rechte hoeken. Door de premium afwerking klopt het formaat tot op de millimeter en zijn de randen mooi helder.

Fotoprint.nl

Bij een print op plexiglas kun je kiezen uit verschillende ophangsystemen, maar het mooist vinden wij de combinatie met stalen afstandhouders. Dit RVS-ophangsysteem past uitstekend in een eigentijds interieur.

Print op geborsteld aluminium

Een heel speciaal effect wordt bereikt met een afdruk op geborsteld aluminium. Omdat door de lichte en witte delen van de afdruk het aluminium zichtbaar is, ontstaat een bijzonder artistiek product vol dramatiek en contrast. De witte delen van de afbeelding lichten letterlijk schitterend op.

Maar let op, niet elk beeld leent zich hiervoor. Dit resultaat is het mooist bij zwart-wit beelden met een hoog contrast. Karaktervolle studioportretten, gemaakt met een enkele lichtbron, nachtelijke stadsgezichten of industriële landschappen zijn slechte enkele voorbeelden van geschikte toepassingen.

Geschikte foto's voor aluminiumafdrukken
Bovenstaande foto's zijn voorbeelden van geschikte foto's om af te drukken op geborsteld aluminium.

Bij Fotoprinten.nl wordt je vakkundig geadviseerd over de keuze van een geschikt beeld voor dit bijzondere product. Een ophangsysteem dat heel goed past bij dit product is het U-profiel. Dit is een aluminium frame dat aan de achterzijde rondom de afdruk bevestigd wordt. Hiermee lijkt de afdruk los van de muur te zweven.

Print op Premium Canvas

De ene canvas is de andere niet. Dat blijkt ook uit de consumententesten die regelmatig uitgevoerd worden. Bij Fotoprinten.nl worden de fine-art afdrukken op polycotton gemaakt volgens de eisen van professionele fotografen. De inkt is zeer hoog gepigmenteerd en blijft gegarandeerd jarenlang kleurecht. Het frame is gemaakt van stevige houten latten en voorzien van een uniek stelmechaniek, zodat het doek gemakkelijk tijdens de gehele levensduur op spanning gehouden kan worden.

Ook is er veel verschil in ophangsystemen. Fotoprinten.nl bevestigt aan de achterzijde een stevige staaldraad, zodat je zeker weet dat je kostbare afdruk (recht) aan de muur blijft hangen.

Échte fotoprints

Fotoprinten.nl doet haar naam ook letterlijk eer aan en levert grootformaat afdrukken op echt fotopapier. Geen inkjet, maar écht fotografisch, gemaakt op een professionele digitale Durst Lambda fotobelichter. Er zijn slechts enkele van deze fotobelichters in Nederland. Een fotoprint kun je bestellen tot een formaat van wel 125 x 150 cm. De afdrukken worden fotochemisch ontwikkeld. Een fotoprint op Fuji Chrystal Archive glans of halfmat papier behoudt lang zijn kleuren en is heel geschikt om zelf in te lijsten of verder te verwerken.

Kunst aan de muur

Als je niet kunt kiezen uit je eigen fotocollectie, biedt Fotoprinten.nl ook een gevarieerde verzameling kunst aan op de website. Deze kunstwerken, waaronder de bekende dikke dames van kunstenares El van Leersum, kunnen op elk formaat en materiaal besteld worden. Fotoprinten biedt ook fotografen de mogelijkheid om foto’s aan te bieden in de webshop. Als je daarin geïnteresseerd bent kun je contact opnemen via info@fotoprinten.nl.

Vele mogelijkheden

Het aanbod van Fotoprinten.nl houdt niet op bij de in de webshop verkrijgbare producten. Omdat Fotoprinten.nl onderdeel is van een bedrijf dat voor veel professionele fotografen werkt, is vrijwel alles op het gebied van grootformaat fotoprints mogelijk. Van nog grotere formaten en bijzondere materialen tot en met inlijsten en premium veredeling met plexiglas. De vakmensen van Fotoprinten.nl geven je hierover graag een passend advies.

Kijk voor meer informatie op de website: www.fotoprinten.nl

Bij Fotoprinten.nl kun je terecht voor:

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie