EISA awards

Fujifilm X-T3 en GFX100 ontvangen EISA award

Christel de Wolff 1106
De European Imaging and Sound Association (EISA) bekroont de Fujifilm X-T3 en Fujifilm GFX100 met een prestigieuze Best Product award.

De EISA-awards worden gekozen en toegekend door een gerenommeerde jury bestaande uit redacteuren van 55 internationale tijdschriften op het gebied van consumentenelektronica. De genomineerden worden geselecteerd op basis van de door consumenten gewenste kenmerken en klasse.

Fujifilm X-T3 in de prijzen

De Fujifilm X-T3 valt in de smaak bij de jury vanwege de nieuwe 26 megapixel CMOS4 X-Trans sensor en het extreem snelle scherpstelsysteem. De jury zegt: 'Met de Fujifilm X-T3 weet Fujifilm de X-serie opnieuw tot een hoger niveau te brengen. De nieuwe 26 MP CMOS4 X-Trans sensor die in deze camera wordt toegepast kent een ongelooflijk hoog detailniveau, dat mede veroorzaakt wordt doordat deze camera niet hoeft te beschikken over een zogenoemd 'low-pass' filter. De camera beschikt tevens over een extreem snel automatisch scherpstelsysteem en biedt bovendien de mogelijkheid om te fotograferen tot 30 beelden per seconde. Hierdoor is deze camera uitermate geschikt voor sport- en actiefotografie.'
fujifilm x-t3 award

Deze onderscheiding is voor ons geen verrassing. Voor DIGIFOTO Pro 6.2018 gingen wij al op pad met deze camera en ook wij waren er erg over te spreken. Zo gaven wij deze camera zelfs een Platina Award, de hoogste beoordeling van DIGIFOTO Pro. 

Benieuwd naar onze hele review van de Fujifilm X-T3? In onze webshop kun je DIGIFOTO Pro 6.2018 met daarin de complete review van dit objectief los bestellen. Uiteraard kun je hier ook de andere edities van DIGIFOTO Pro los bestellen. 

Award voor Fujifilm GFX100

De GFX100 middenformaat camera met 100MP sensor van Fujifilm viel ook in de prijzen. De vakjury noemde het 'een unicum voor Medium Format camera's'. Ook noemde de jury van de EISA awards het volgende: 'De GFX100 is de allereerste middenformaat camera die is uitgerust met een ingebouwd beeldstabilisatiesysteem. Hierdoor kan zelfs met deze hoge resolutie camera vanuit de hand worden gefotografeerd of gefilmd. Dat is grensverleggend voor middenformaat en maakt dat de toepassing voor deze camera flink wordt verbreed. De GFX100 is bovendien de allereerste Medium Format camera die is uitgerust met fasedetectie autofocus, wat het scherpstellen op bewegende onderwerpen voor dit type camera aanzienlijk vereenvoudigt. Als kers op de taart is deze camera bovendien ook nog eens in staat om te filmen in 4K resolutie.'
FUJIFILM GFX100 midden formaat camera

Voor de aankomende DIGIFOTO Pro (4.2019) die volgende maand zal verschijnen, hebben wij de Fujifilm GFX100 onder de loep genomen. Wil jij de review op de mat ontvangen? Neem dan snel een abonnement

EISA Awards

Er werden maar liefst 22 EISA-awards uitgereikt en naast Fujifilm vielen ook Sony, Tamron, Sigma, Nikon, Canon en Panasonic in de prijzen. Meer informatie over de EISA awards en in het bijzonder de winnende fotocamera's, objectieven en accessoires vind je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel