Fujifilm X-T1 - Topklasse systeemcamera

Fujifilm X-T1 - Topklasse systeemcamera

Redactie DIGIFO... 9780 0
De Fujifilm X-T1 is een topklasse systeemcamera, gebaseerd op Fujifilm's klassieke slr-camera's. De X-T1 oogt klassiek, maar heeft alle voordelen van een moderne digitale camera in huis: een lichtgewicht compacte body, supersnelle prestaties en uitstekende beeldkwaliteit.

Advertorial

De retrolook is niet zomaar gekozen, de Fujifilm X-T1 heeft een duidelijk herkenbare ergonomie, mechanische knoppen en schakelaars en is spatwaterdicht (als het gebruikte objectief dat ook is). Ook is de camera bestand tegen vorst tot -10 graden Celcius. De X-T1 kan elke taak aan en is volledig inzetbaar in het veld ongeacht de weerscondities of het seizoen. Optioneel verkrijgbaar is de VG-XT1 batterijgrip, die net als de camera is voorzien van afdichten tegen vocht, stof en vorst.

Fujifilm X-T1 in handen

Real Time Zoeker

De nieuw ontwikkelde elektronische zoeker is zo groot en helder dat deze een optische zoeker doet vergeten. De Oled-zoeker heeft een resolutie van 2,36 miljoen beeldpunten en 's werelds hoogste vergrotingsfactor voor een digitale camera: 0,77x. Bovendien is de zoeker supersnel en trefzeker. Je mist nooit een moment.

Razendsnelle autofocus

Dankzij de nieuwe EXR Processor II en de X-Trans CMOS II Sensor met ingebouwde phase detection AF werkt de autofocus razendsnel. De opstarttijd bedraagt slechts 0,5 seconde en de sluitertijdvertraging is slechts 0.05 seconde van beeld naar beeld. Bovendien schiet de X-T1 met maximaal 8 beelden per seconde, inclusief tracking autofocus. Het is de eerste camera die de nieuwe SDXC UHS II-geheugenkaarten ondersteunt, wat zeer snelle schrijfsnelheden mogelijk maakt.

Platina AwardDIGIFOTO Pro Platina Award

In de test van DIGIFOTO Pro, gepubliceerd in editie 1.2014, behaalde de Fujifilm X-T1 een Platina Award: 'Fujifilm opent met de X-T1 de aanval op de dslr en doet dat met verve. Het toestel heeft veel voordelen te bieden ten opzichte van een conventionele spiegelreflex. Met name de zoeker springt in het oog, het digitale beeld is haarscherp, helder, maar bovenal enorm groot. De X-T1 is daarnaast de snelste camera van Fujifilm tot nu toe. Met 8,3 beelden per seconde en een flinke buffer is het toestel geschikt voor snelle actiefotografie. De X-Trans II sensor levert zoals bekend uitstekende beeldkwaliteit, de aps-c-sensor doet weinig onder voor het grote fullframe-formaat. Kortom, Fujifilm weet ons op alle fronten te overtuigen met de X-T1.'

Fujifilm X-T1 Graphite Silver Edition

Sinds kort is de Fujifilm X-T1 ook verkrijgbaar als Graphite Silver Edition. Deze uitvoering is voorzien van een nieuwe look, met drielaags coating. Bovendien beschikt dit model over een aantal nieuwe functies, zoals een razendsnelle elektronische sluiter met sluitertijden van 1 tot 1/32.000e seconde, Classic Chrome Film Simulation en Natural Live View, voor neutrale kleurweergave in de zoeker.

Fujifilm X-T1 Graphite Silver Edition - Adviesprijs €1499,-

Grote firmware-update op 18 december

Fujifilm voorziet haar camera's regelmatig van nieuwe functies en verbeteringen door middel van firmware-updates. Zo krijgt de zwarte Fujifilm X-T1 op 18 december 2014 een grote update, waarmee alle verbeteringen uit de 'Graphite Silver Edition' toegevoegd worden aan de camera.

Belangrijkste kenmerken Fujifilm X-T1

 • 16.3 megapixel APS-C X-Trans CMOS II
 • Resolutie en ruisniveau vergelijkbaar met fullframe dslr's
 • Grote elektronische zoeker met hoge resolutie
 • Supersnelle autofocus en beeldverwerking
 • 8 beelden per seconde met tracking autofocus
 • Spatwater- en stofdichte behuizing van topkwaliteit
 • Twee instelwielen en zes programmeerbare functietoetsen
 • Uitgebreide WIFI-mogelijkheden
 • Lens Modulation Optimizer (LMO) technologie haalt het beste uit elk XF-objectieven

Fujinon-objectieven

De Fujifilm X-T1 is te gebruiken met het uitgebreide assortiment hoogwaardige Fujinon-objectieven. In 2015 worden er nog eens vier nieuwe objectieven toegevoegd aan het productgamma.

Fujinon Line-up

Speciaal voor de X-T1 heeft Fujifilm drie objectieven ontwikkeld, die net als de camera zijn afgedicht tegen de weerselementen. Deze objectieven hebben de aanduiding WR (Weater Resisent).

 • Fujinon XF18-135mmF3.5-5.6 R OIS WR - Adviesprijs €899,-
 • Fujinon XF50-140mmF2.8 R OIS WR - Adviesprijs €1599,- 
 • Fujinon XF16-55mmF2.8 R OIS WR - Verwacht in 2015

Fujinon XF 50-140mm
De Fujinon XF50-140mmF2.8 R OIS WR is verkrijgbaar vanaf december 2014

Vakmanschap

De Fujinon-objectieven worden met grote zorg geproduceerd in Japan. Ieder objectief wordt met de hand nagekeken en afgesteld voordat het de fabriek verlaat. Onderstaande video geeft je een blik achter de schermen bij de productie.

Cashback op Fujifilm X-T1 en Fujinon-objectieven t/m 31 december 2014

Koop tussen 15 oktober en 31 december 2014 een Fujifilm X-T1, of een van de geselecteerde Fujinon-objectieven en profiteer van een korting tot 150 euro. De cashback is al in de prijs verwerkt bij de dealers, je hoeft dus niets te doen.

De Fujifilm X-T1 (zwart) komt in aanmerking voor 100 euro cashback. Ook op de kits met het XF18-55mm- of XF18-135mm-objectief krijg je korting. Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende producten.

Fujifilm Cashback

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie