Fujifilm X RAW Studio in de praktijk

Remco Stunnenberg 3335 0
Begin dit jaar lanceerde Fujifilm een nieuw RAW conversie systeem, Fujifilm X RAW Studio genaamd. Met behulp van dit systeem worden fotografen die werken met een Fujifilm camera uit de X-Serie, of die werken met de Fujifilm GFX 50S, in staat gesteld om hun RAW bestanden nog eenvoudiger en in een zeer hoge kwaliteit te converteren.

Dat kan door hun camera via een USB kabel te koppelen met hun computer (Mac, OS en Windows).

Fotografen die gebruik maken van dit conversie systeem kunnen rekenen op een uitstekende beeldkwaliteit. Zo maakt het X RAW Studio systeem gebruik van de zeer krachtige X Processor Pro beeldprocessor die in de camera schuil gaat in plaats van dat er gebruik wordt gemaakt van de CPU in de computer.

Aangezien het aantal megapixels en het dynamische bereik van de moderne camera groeit worden ook RAW bestanden steeds groter. Gevolg? Het verwerken van deze bestanden op de computer wordt vaak steeds tijdrovender. Met behulp van X RAW Studio in combinatie met de in de camera ingebouwde X-Processor pro beeldverwerkingsprocessor wordt het in een batch verwerken van RAW bestanden stukken efficiënter uitgevoerd.

Hoe gebruik je Fujifilm X RAW Studio in de praktijk? Dat zie je in bovenstaande video, gemaakt door fotograaf Kevin Mullins

Lees ook: Fujifilm gaat productiecapaciteit uitbreiden

Lees ook: Fujifilm kondigt langverwachte FUJINON XF8-16mmF2.8 R LM WR ultra-groothoek zoomobjectief aan

Lees ook: Fujifilm introduceert eerste superlichtsterke FUJINON XF200mmF2 R LM OIS WR telefoto objectief

Lees ook: De unieke strategie van Fujifilm

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco