Fujifilm X-Pro 3: prachtige weelderige kleuren

Fujifilm X-Pro 3: prachtige weelderige kleuren

Eefke Burg 743 0
Youtuber Kai W had het voorrecht om met de nieuwe Fujifilm X-Pro 3 te schieten en is hier ontzettend enthousiast over. 'De camera produceert weelderige kleuren als je kijkt naar de JPG's die direct uit de camera komen,' vertelt de fotograaf.

Fujifilm X-Pro 3 beschikt over titanium boven- en onderkant

Kai gaat aan de slag met de camera op de Borough market. 'De camera heeft een titanium boven- en onderkant, maar het eerste wat je opvalt als je naar de camera kijkt is het scherm, dat je moet omklappen om er op te kunnen kijken. 'Het idee is dat je vooral je foto's maakt door te kijken door je viewfinder en niet bij elke foto die je maakt terugkijkt op je LCD-schermpje om te bekijken hoe deze is gelukt, wat vaak chimping wordt genoemd.'

Lees ook: Noct van Nikon extreem populair

De camera beschikt zoals eerder beschreven over een titanium boven- en onderkant. Deze zijn niet per se lichter dan een samengestelde magnesium boven- en onderkant, maar titanium is bestendiger tegen corrosie.' Doordat titanium gevoeliger is voor krassen, is de Fujifilm X-Pro 3 uitgebracht in drie verschillende varianten: zwart, duurzaam zwart en duurzaam zilver. Deze laatste twee hebben een speciale antikrascoating erop aangebracht. Ook fijn volgens de maker is dat de camera beschikt over weathersealing.

Foto gemaakt met Fujifilm X-Pro 3

Hybride viewfinder op Fujifilm X-Pro 3

'De Fujifilm X-Pro 3 beschikt over een hybride viewfinder: zowel optisch als elektronisch, met maar liefst 3,6 miljoen pixels.' De viewfinder is groter, heeft meer contrast en een hogere framerate.

Lees ook: Tien alledaagse items die je foto viral laten gaan

'Als je onopvallend foto's wil maken, is dit de camera die je nodig hebt,' geeft de fotograaf aan. Hij verandert dan ook van locatie en gaat een protest fotograferen. 'Het geluid wordt gedempt door een focal plane shutter,' hierdoor heb je minder bijgeluid als je aan het fotograferen bent. De camera maakt daarnaast foto's met een sluitertijd van maximaal 1/8000ste van een seconde.'

 

'De Fujifilm X-Pro 3 maakt sneller foto's dan zijn voorganger, met 11 frames per seconde, wat hetzelfde is als de X-T 3. Daarnaast beschikt de camera over een snelle autofocus, die zelfs gebruikt kan worden tot -6.0 EV, wat ontzettend donker is.' De fotograaf geeft aan dat hoewel de camera zeker te gebruiken is voor video (de camera kan namelijk in 4k schieten) je deze waarschijnlijk hier niet voor zal gebruiken: hiervoor is de plaatsing van het LCD-schermpje niet logisch. Daarnaast is er geen HDMI-uitgang en kan de camera niet in 60 frames per seconde schieten. 'Maar dat telt allemaal niet, als je kijkt hoe fantastisch de camera het doet waar het bedoeld voor is: fotograferen.'

Al met al is de fotograaf erg enthousiast over de mooie camera. Wil je de Fujifilm X-Pro 3 in de praktijk zien? Bekijk de volledige video hieronder.

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke