Tien alledaagse items die je foto's viral laten gaan

Tien alledaagse items die je foto's viral laten gaan

Eefke Burg 436 0
Er zijn maar weinig betere manieren om de aandacht op je foto's te vestigen dan afbeeldingen die viral gaan. Als je eenmaal een dergelijk succes hebt gehad op Social Media-sites, dan willen steeds meer mensen je volgen. Maar hoe zorg je er voor dat een foto viral gaat? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Om viral te gaan moeten jouw afbeeldingen iets hebben dat volledig anders is dan mensen eerder hebben gezien. Iets dat ze verrast, laat nadenken of waar ze om moeten lachen. Gelukkig biedt fotograaf Jordi Koalitic raad. De fotograaf deelt 'tien fotografietrucs om viral te gaan' met je afbeeldingen. In een korte videotutorial laat hij zien hoe alledaagse items wat bijzonders meegeven aan je foto's. Het zijn soms wat gekke ideeën maar ze laten je zeker op een andere manier naar fotograferen kijken.

Tien alledaagse items die je foto's viral laten gaan

#01 Alfabet pasta

De fotograaf gebruikt iets wat we allemaal wel eens hebben gezien: alfabet pasta. Hij verft de letters zwart en laat het vervolgens zo op de foto overkomen, alsof de letters uit het boek springen.

#02 Potgrond en een pot

Jordi Koalitic knipt de onderkant uit een pot en lijmt vervolgens potgrond aan de randen van de pot. Door vervolgens van onderen te fotograferen lijkt het net alsof je vanuit de pot naar de persoon kijkt.

Lees ook: Fotoserie Nikon-ambassadeur Sebastián Liste laat schrijnende gevolgen kolonisatie en ontbossing in het Amazonegebied zien

#03 Een slinky

Weet je nog, die regenboogveer die je vroeger van de trap kon laten lopen? Door je model de veer uit te laten trekken, krijg je een grote boog waardoorheen je fotografeert.

#04 Een kleine handspiegel

Door de reflectie van een spiegel te gebruiken, kan je jouw hoofdpersoon op een hele andere manier in beeld brengen.

#05 Gebroken kokoshelften

In de video laat de fotograaf twee helften van een kokosnoot 'uit elkaar slaan' door het hoofdpersonage. In werkelijkheid heeft hij één helft van de kokosnoot gevuld met water en laat deze zo vallen dat het lijkt alsof het water opspat.

#06 Een glazen scherm met een glas water

Door een glazen scherm te gebruiken kan het model een glas water gooien naar de camera toe.

#07 Knikkers en schaduwen

Knikkers zijn bijzonder omdat ze doorschijnend zijn maar uit zichzelf toch een kleur hebben. Je kan er dan ook dingen door laten weerkaatsen of erin laten zien.

Lees ook: Slecht gedrag van toeristen zorgt voor fotografieverbod in Geisha-buurt

#08 Fruit ninja

Op dezelfde manier als de kokoshelften, kunnen fruithelften gebruikt worden met een mes, waardoor het lijkt alsof iemand een fruitninja is.

#09 Schoenveters

Door schoenveters uit elkaar te houden lijkt het alsof het personage is verwikkeld in een soort van web.

#10 Een tennisbal

De fotograaf neemt een natte tennisbal en laat deze ronddraaien, waardoor de waterdruppels in een rondje vallen.

Apparatuur om je foto viral te laten gaan

Om deze foto's te kunnen maken beschik je bij voorkeur over een objectief met kleine brandpuntsafstanden, zodat je zowel object als persoon er achter goed kan blijven zien. Denk bijvoorbeeld aan de NIKON AF-P 10-20MM F/4.5-5.6G VR, een veelzijdig en compact groothoekobjectief met een bereik van 10-20mm. Fijn aan dit objectief is dat het een minimale scherpstelafstand heeft van slechts 22 centimeter, wat belangrijk is bij het maken van dergelijke foto's.

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke