Fujifilm komt met update voor GFX 50S

Peter Guldenpfennig 469 0
Goed nieuws voor fotografen die werken met de Fujifilm GFX 50S-camera. Voor dit systeem brengt Fujifilm in mei een firmware-update uit. De update brengt verbeteringen met zich mee en enkele zeer interessante nieuwe functies.

De update brengt de firmware naar versie 3.10 en voegt compatibiliteit toe voor het FUJIFNON GF250mmF4 R LM OIS WR-objectief. Hierbij zijn de Focus Preset-, AF-L- en AF-ON-functionaliteiten bij inbegrepen. De GF250mmF4 R LM OIS WR is een teleobjectief met een beeldhoek die overeenkomt met een 198mm objectief voor een 35mm camera. Door zijn optische kwaliteiten is dit objectief in staat om de atmosfeer zo vast te leggen alsof je er zelf bij bent geweest. 

Nieuwe functionaliteiten

Naast de compatibiliteitstoevoeging voor het nieuwe FUJIFNON-teleobjectief worden er ook nieuwe functies aan de GFX 50S toegevoegd. We hebben ze voor je op een rij gezet:

  • Flikker Reductie: Deze functie maakt het mogelijk om onder meer omstandigheden waarbij kunstlicht het hoofdlicht vormt, zoals bij TL- of kwiklampen, te fotograferen. De camera houdt hierbij rekening met de frequentie van het lichtnet waardoor de opname altijd wordt gemaakt op het meest optimale moment voor wat betreft de verlichting die in de ruimte wordt toegepast.
     
  • Mappen aanmaken op de SD kaart: Deze functie stelt gebruikers van deze camera in staat om mappen aan te maken / te selecteren waarin de opnames dienen te worden geplaatst. Een mapnaam kan bestaat uit maximaal 5 karakters.
     
  • Vergrote Indicatie Modus: Na het installeren van de nieuwe firmware kan bepaalde informatie in de zoeker en achterop het LCD-scherm vergroot worden weergegeven. Ook kan bepaalde informatie worden verplaatst en op een andere plek worden weergegeven.
     
  • De mogelijkheid om de 35mm kleinbeeld optie aan een Fn. toets toe te wijzen: Na de upgrade wordt het mogelijk om de 35mm kleinbeeld optie toe te wijzen aan één van de functietoetsen op de camera. Hierdoor kan eenvoudiger gewisseld worden om gebruik te maken van het volledige sensorgebied van deze medium format camera, of voor een kleiner gedeelte van de sensor (36x24mm) te gebruiken wanneer traditionele 35mm objectieven met een kleinere beeldcirkel worden gebruikt op de GFX 50S.

Fujifilm verwacht de update in mei uit te rollen en wordt kosteloos beschikbaar gesteld aan alle gebruikers van de Fujifilm GFX 50S.

Lees verder:

afbeelding van Peter Guldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter