23mm en 110mm complementeren line-up

Nieuwe objectieven voor de Fujifilm GFX 50s

Redactie DIGIFO... 828 0
Fujifilm introduceert twee nieuwe objectieven voor de spiegelloze middenformaatcamera GFX 50s: de FUJINON GF110mmF2 R LM WR en de FUJINON GF23mmF4 R LM WR.

De Fujifilm GFX 50s is een opzienbarende camera. Via een nieuwe invalshoek laat hij het klassieke middenformaat herleven. De grote sensor vangt een schat aan informatie en de camera weet dan ook fantastische beelden af te leveren. Zowel qua resolutie, karakter als detail. 

Al langer is bekend dat Fujifilm voornemens is een hele range aan objectieven voor de Fujifilm GFX 50s te introduceren. Nu zijn twee van die nieuwe objectieven beschikbaar: de 23mm en de 110mm. Die complementeren de line-up die nu bestaat uit de GF63mmF2.8 R WR, de GF32-64mmF4 R LM WR en de GF120mmF4 Macro R LM OIS WR

De objectievenlijn voor de GFX 50s biedt een hoge detaillering en is dan ook volledig geschikt voor beeldsensoren met een resolutie van maar liefst 100 megapixel. Daaruit is op te maken dat Fujifilm klaar is voor de toekomst.

23mm

De nieuwe FUJINON GF23mmF4 R LM WR is een fraaie groothoek en een zeer welkome aanvulling op het assortiment. Architectuurfotografen zullen dit nieuwe objectief ongetwijfeld graag tegemoet zien. Ondanks de grote beeldhoek heeft Fujifilm naar eigen zeggen de vervormingen tot een minimum weten te beperken. Ook de scherpte is tot ver in de hoeken optimaal. Het groothoekobjectief is opgebouwd uit 15 elementen verdeeld in 12 groepen en bestaat uit twee asferische lenzen, één super ED-lens en drie ED-lenzen. Dat super ED-element zorgt ervoor dat chromatische aberraties grondig worden onderdrukt.

110mm

Het andere nieuwe objectief is de FUJINON GF110mmF2 R LM WR is een korte tele waarmee je de mooiste portretten kunt maken. Mooi is het grote maximale diafragma van f/2, waardoor je de prachtige scherptewerking van een middenformaatsensor optimaal kunt benutten. Onderwerp en achtergrond van elkaar scheiden kan dus prachtig met dit nieuwe objectief. 

Een negenbladig afgerond diafragma zorgt voor een fraai bokeh en in totaal zijn 14 verschillende lenselementen in deze nieuwe 110mm verwerkt. In totaal zitten er 9 groepen lenselementen in het objectief.

In weer en wind

Beide nieuwe objectieven maken gebruik van een lineaire motor waardoor je snel en stil scherp kunt stellen. Verder zijn beide objectieven op maar liefst negen plekken afgedicht, waardoor je ze ook in regen en storm met een gerust gevoel kunt gebruiken. Ook kou is geen probleem, je kunt ze in temperaturen tot -10 graden celsius gewoon inzetten.

View Camera Adapter G

Naast de twee nieuwe objectieven is er nog meer GFX-nieuws. De View Camera Adapter G is ook beschikbaar en zorgt ervoor dat je de GFX 50s kunt gebruiken met oudere FUJINON grootformaatobjectieven. Een mooie mogelijkheid!

De FUJINON GF110mmF2 R LM WR heeft een adviesprijs van € 2.999,- en de FUJINON GF23mmF4 R LM WR kost € 2.799,- EUR. De prijs van de View Camera Adapter G (beschikbaar: eind juli) is ook bekend, voor die adapter betaal je € 499,-

Info: fujifilm

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie