Foam Magazine lanceert Talent Call 2013

Redactie DIGIFO... 1132 0
Het internationale fotografietijdschrift Foam Magazine opent op maandag 4 februari de officiële inschrijving voor de zevende editie van zijn jaarlijkse Talent Call. Wereldwijd worden alle fotografen tussen 18 en 35 jaar uitgenodigd om hun portfolio in te zenden voor opname in het Talent-nummer van het magazine.

'De jaarlijkse Foam Talent Call zoekt naar buitengewoon getalenteerde fotografen vanuit de hele wereld. We hopen een jaarlijks overzicht te krijgen van het werk van jonge, veelbelovende fotografen. We zijn nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen, trends en thema's die van belang zijn voor hedendaagse fotografen', aldus Marloes Krijnen en Pjotr de Jong, respectievelijk hoofdredacteur en creatief directeur van Foam Magazine.

Ieder jaar wijdt Foam Magazine zijn herfstnummer aan de publicatie van het werk van jong talent. Voor deze fotografen is de publicatie een springplank naar de internationale fotografieindustrie, die hen wereldwijde erkenning en lof oplevert. Vorig jaar werden de winnende portfolio's gekozen uit circa duizend inzendingen vanuit de hele wereld. De winnende portfolio's, geselecteerd door de redactie van Foam Magazine, worden gepubliceerd in Foam Magazine #36/ Talent.

De Foam Talent Call 2013 is open voor alle fotografen wereldwijd tussen 18 en 35 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt € 35,- en de concurrentie is zwaar, maar de geselecteerden worden gepubliceerd in het Talent-nummer en op verschillende manieren gepromoot via het internationale fotografienetwerk van Foam Magazine. De redactie kiest de portfolio's onder meer op basis van de creatieve visie en het concept van de ingezonden series.

Eerdere Foam Talenten zijn onder andere Melinda Gibson, Ina Jang, Alex Prager, Raphael Dallaporta, Jessica Eaton, Shane Lavalette, Sam Falls en Noémie Goudal.

De campagne voor de Talent Call is ontwikkeld door branding agency Vandejong. Het nummer 'Come Back' van de veelbelovende Nederlandse indierock band The Vagary is gebruikt voor de campagnevideo. Zie voor de speciale campagnewebsite: www.foamtalent.com.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie