Maak het lekker zelf

Flextilt Head 3D: print je statief

Fenna Kiebert 1250 0

Edelkrone onthult een versie van zijn best verkochte statiefkop, de Flextilt Head 3D, printbaar in 3D. Het bespaart geld en geeft jouw product een persoonlijke touch.

Bron beeld: screenshot YouTube video

De Flextilt Head 2 is Edelkrone's bestverkopende statiefkop. Als je de $149 die hij kost, niet wilt of kunt betalen, heeft het bedrijf de Flextilt Head 3D onthuld, een goedkopere optie die je zelf kunt printen en monteren.

Flextilt Head 3D

De Flextilt Head 3D maakt deel uit van de nieuwe ORTAK-lijn van Edelkrone, die 3D-afdrukbare producten bevatten welke volledig functioneren. De meest kritieke delen worden nog steeds door Edelkrone geproduceerd en naar je toe gestuurd, omdat dit niet geprint kan worden in de gewenste kwaliteit. Het gaat hierbij om dingen zoals CNC gefreesde aluminium verbindingen en elektrische componenten. De rest van het product kan verder helemaal door de klant zelf afgedrukt worden, in de vorm en kleur die je wilt.

Het eerste ORTAK-product is de Flextilt Head 3D. De CNC bewerkte aluminium onderdelen kosten je $29. De rest van de delen zijn beschikbaar als een gedownload 3D-model dat kan worden gedownload op de ORTAK-pagina. Er is ook een lijst te vinden met geteste en goedgekeurde 3D-printers en enkele aanbevolen afdrukinstellingen. Kijk tot slot naar de montage video of volg de PDF-gids om de aluminium onderdelen en je 3D-geprinte onderdelen te combineren in een daadwerkelijk werkende statiefkop.

Investeren in 3D-printer

Edelkrone geeft geen schatting hoeveel de Flextilt Head 3D je in totaal gaat kosten, maar het komt in ieder geval onder de $149 van de ‘echte’, zolang je toegang hebt tot een 3D-printer. ‘Binnenkort zullen er in elk huis 3D-printers zijn’, zegt Edelkrone. ‘Als je nog geen toegang hebt tot een 3D-printer, is het misschien tijd om er in te investeren. We voorzien een toekomst waarin visionaire bedrijven de co-fabricagemethode van ORTAK zullen gebruiken om de kosten voor zowel het bedrijf als de voor de klant te verlagen. Tegelijkertijd is het mogelijk om producten te maken die aan te passen zijn op de voorkeur van de gebruiker.’

afbeelding van Fenna Kiebert

FennaKiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanFenna