Hoe groot kun je de foto's van je iPhone uitprinten?

Redactie DIGIFOTO Pro 6949
Iedereen gebruikt zijn telefoon om te fotograferen. Maar als je nu eens een echt mooie foto hebt gemaakt en hier een afdruk van wil (laten) maken... hoe groot kan je jouw iPhone foto’s dan uitprinten en waar moet je op letten?

Het antwoord op deze vraag is echter een beetje lastig. Dit omdat er meerdere factoren zijn die invloed hebben op je iPhone foto's. 

iPhone foto’s afdrukken: denk aan de afbeeldingsgrootte

Als je een kleine afdruk van een foto wilt laat maken, is de beeldgrootte niet erg. Zodra je bijvoorbeeld een grote canvasafdruk wilt maken, is de afbeeldingsgrootte iets waar je rekening mee moet houden. Let daarom goed op dat je de foto maakt met de hoogste kwaliteitsinstellingen. Probeer de foto achteraf ook niet bij te snijden. Hierdoor wordt de foto kleiner waardoor de kwaliteit afneemt.

iPhone foto's

Megapixels bij iPhone foto’s

Hoewel de beeldgrootte de belangrijkste factor is voor het afdrukken van grote iPhone-foto's, hangen mensen vaak vast aan de megapixels van de camerasensor. De nieuwe iPhone 11 pro met een sensor van 12 megapixels zorgt voor de mooiste foto’s zodra je ze wilt afdrukken. De oudere iPhone versies hebben daar in tegen voldoende resolutie om afbeeldingen te maken die groot genoeg zijn om grote afdrukken te maken. Een afbeelding van 10 megapixels levert dus een betere afdruk op groot formaat op dan een afbeelding van 5 megapixels, zelfs als de afbeelding van 5 megapixels is gemaakt met een spiegelreflex en de afbeelding van 10 megapixels is gemaakt door een iPhone 8.

iPhone fotos

Dus, hoe groot kan je iPhone foto’s afdrukken?

Dit hangt dus af van de bovenstaande factoren en het feit dat verschillende printers verschillende afdrukmethoden hebben. Hoe groter het beeldformaat, hoe meer geluk je hebt bij het krijgen van mooi afgedrukte iPhone foto’s

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie