Nieuw leven een jaar lang in beeld

Redactie DIGIFOTO Pro 1457

Van het eerste levenslicht tot de eerste stapjes. Voor je het weet is de spruit groot, dus het koesteren en vastleggen van die eerste momenten kan ontzettend waardevol zijn voor de rest van jullie leven.   

De lente staat voor nieuw leven in de natuur en geboorte. Volgens veel onderzoekers én ervaringsdeskundigen is de lente het ideale seizoen om een kind op de wereld te zetten. Maar los van dit voorjaarsfeitje en wanneer een kind geboren wordt, is het geen geheim dat jonge vaders en moeders in het eerste jaar van hun kind(eren) aanzienlijk veel foto's maken. Logisch, want een kind maakt in de eerste twaalf maanden letterlijk en figuurlijk de grootste ontwikkeling door. Van het eerste levenslicht tot de eerste stapjes. Voor je het weet is de spruit groot, dus het koesteren en vastleggen van die eerste momenten kan ontzettend waardevol zijn voor de rest van jullie leven.

Een originele fotocollage geeft een extra dimensie aan dat eerste magische jaar. Met een collage maak je een fantastisch overzicht van hoe jouw baby opgroeit. Door deze af te laten drukken op bijvoorbeeld Acrylglas van Pixum sla je twee vliegen in één klap; een herinnering voor het leven en een luxe eyecatcher in je woon-of slaapkamer. Acrylglas is zo speciaal omdat het een mooie glans geeft in het licht wat resulteert in een briljante helderheid en dieptewerking. Bovendien blijft de kwaliteit van de kleuren zeer goed behouden.  Tips voor het maken van een originele twaalf-maanden-collage:

  • Fotografeer gedurende het eerste jaar, elke maand jouw kindje. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om hiermee te beginnen op het moment dat er nog sprake is van een dikke buik.  
  • Als je het wat artistieker wilt aanpakken, bedenk dan vooraf al welke elementen je steeds wilt later terugkomen. Denk hierbij aan de kleuren, positie, achtergrond, het licht en bepaalde objecten. Je kan jezelf uiteraard ook als element zien! Doe wat bij je past.  
  • Het kan een keer gebeuren dat je alles klaar hebt staan, het licht precies goed is en jij een goede haardag hebt, een driftbui dan roet in het eten gooit. Als het een keer niet lukt, zie dit dan als een unieke kans en schiet gewoon die foto. Zolang deze scherp is, kan je deze gewoon toevoegen aan je collectie. Ook dit zijn herinneringen en leveren later vooral een dikke glimlach op. Maar nogmaals, kies voor de aanpak die bij je past.  
  • Zorg dat je altijd wat extra momenten probeert te fotograferen. Laat het niet aankomen op die ene dag dat je kleintje precies 7 maanden is. Speel met tijd en ruimte. Je kan beter te veel zo'n moment plannen dan te weinig, om aan het einde van het jaar je mooiste foto's te kunnen selecteren.  
  • Selecteer aan het einde van het eerste levensjaar de twaalf mooiste foto’s en ga aan de slag. Dankzij de collagemaker van Pixum is het maken van een Acryl wanddecoratie makkelijker dan ooit. Je krijgt er gratis het benodigde materiaal bijgeleverd voor de wandbevestiging. Uiteraard kan je via pixum.nl de foto's ook in een fotoboek samenstellen. Elk product wordt heel makkelijk en snel bij jouw thuis bezorgd.   

Meer over Pixum 

Pixum biedt de best mogelijke service en ervaring en hanteert daarom een 100% tevredenheidsgarantie. In de vooruitstrevende webshop, kies je gemakkelijk tussen de verschillende producten en bestel je snel en correct jouw afdruk. Dit lukt ook onderweg. De online-editor van Pixum is namelijk ook op je smartphone of tablet te bedienen.   

Lees ook: Pixum Toverboeken: een fotoboek maken was nog nooit zo eenvoudig

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie