Prachtige bloemrijke hybride wezens

Prachtige bloemrijke hybride wezens

Nadja Geskus 1302
Alexandra Bellissimo maakt prachtige collages van vrouwen die zij verandert in bloemrijke hybride wezens. Bekijk de prachtige beelden van de serie ‘Metamorphosis’.

Alexandra Bellissimo

Ze is geboren en getogen in Los Angeles. Alexandra Bellissimo had altijd al een bijzondere interesse voor het maken van unieke beelden. Dat blijkt ook wel uit haar serie ‘Metamorphosis’. In deze serie verandert zij vrouwen in bloemrijke hybride wezens.

Collage

Als conceptueel fotograaf hecht ze veel waarde aan het ‘maken’ van de foto’s, in plaats van het alleen maar ‘nemen’ van de foto’s. Voor haar beelden gebruikt ze dan ook vaak collage-technieken en digitale manipulatie, om haar foto’s op die manier surrealistisch te maken.

Alexandra wordt geïnspireerd door haar observaties van sociale, gender en psychische problemen in onze cultuur. Haar onderwerpen haalt ze dan ook steevast uit die observaties.

Hybride wezens

In de serie ‘Metamorphosis’ mixt Alexandra foto’s van vrouwen met foto’s van bloemen. De resultaten zijn prachtige, minimalistische beelden van hybride wezens. Op haar blog legt Alexandra over elke foto wat uit en soms deelt ze ook haar technieken.

Prachtige bloemrijke hybride wezens

‘Hoewel "Beckon" de tweede foto is met een orchidee in deze serie, is het de eerste in kleur. Het samenstellen van "Beckon" ging bijna hetzelfde als mijn vorige stuk "Allure". Mijn favoriete gedeelte van dit stuk is dat de gevlekte structuur in het midden van de orchidee me doen denken aan sproeten op de brug van haar neus en wangen.’

Prachtige bloemrijke hybride wezens

‘De twee spectaculaire bloemen gebruikt in het stuk hierboven zijn dahlia's. De dahlia bloem is absoluut prachtig en varieert in kleur van oranje, bloed rood, geel, wit, magenta en diverse roze tinten. Zonder twijfel moest deze ingewikkelde vurig rood-oranje bloem worden weergegeven in kleur. De inspiratie achter de titel "Monarch" werd beïnvloed door de opstelling van de bloemblaadjes op het hoofd. Ze lijken een kroon en de elegante vrouw deed me denken aan royalty.’

Prachtige bloemrijke hybride wezens
Prachtige bloemrijke hybride wezens

Meer van dit soort prachtige creaties zijn te vinden op de website van Alexandra of haar Facebook-pagina

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja