Goedkope fisheye

Fisheye van 7.5mm voor Fujifilm

Eefke Burg 487 0
Een gekke brandpuntsafstand is het wel. De 7artisans 7.5mm Fish-eye II is binnenkort in de winkels te verkrijgen. Het nieuwe objectief heeft een maximaal diafragma van f/2.8. De fisheye is volledig handmatig te bedienen en is onder andere voor Fujifilm X mount verkrijgbaar.

Minder vignettering bij goedkope fisheye

Het objectief is de opvolger van de 7artisans 7.5mm Fish-eye. De nieuwe variant heeft minder vignettering door onder andere de lenskap in het design te integreren. De verschillende onderdelen zijn van metaal gemaakt. Het objectief kan soepel op de camera gemount worden. Ook heeft de lensdop een nieuw design gekregen, waardoor de kap makkelijker op en af te halen is.

Goedkope fisheye te verkrijgen voor o.a. Fujifilm voor slechts € 123,50

De scherpstelling van het objectief gebeurt handmatig. De elf diafragmabladen zorgen voor een soepele diafragmering en een optimaal bokeh. De elf elementen van hoogwaardig vervaardigd glas zijn gesorteerd in 9 groepen. Door de bolling van de 7artisans 7.5mm is het helaas niet mogelijk om filters te gebruiken. Het objectief is te verkrijgen in Sony E, Fujifilm X, Canon Ef-M en Micro Four Thirds mount. Het objectief weegt 280 gram en is 62,5 bij 59 mm groot. De 7.5mm fisheye kost slechts $ 139,-, omgerekend zo’n € 123,50.

Samplefoto’s van de 7artisans 7.5mm Fish-eye II

De samplefoto’s van de 7artisans 7.5mm fisheye laten goed zien hoe het objectief presteert. De lens heeft de kenmerkende vervorming van een fisheye lens. Deze vervorming kan worden ingezet om een creatief effect te bereiken. Alle foto's uit dit artikel zijn gemaakt met de lens.

Meer lezen

Lees ook één van onze andere artikelen:

Verbod homoseksuele foto’s

Deze fisheye ziet achter je


 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke