Voor de echte film gekken

Sirui introduceert 50mm f/1.8 1.33x Anamorphic objectief

Siem van Woerkom 635 0
Het nieuwe objectief van het chineze merk werd afgelopen weekend getoond op de IBC show in Amsterdam.

Relatief onbekend tot nu toe

Sirui is een fabrikant van Chinese camera-accessoires. Voorheen produceerden ze vooral statieven en verschillende accessoires voor mobiele telefoons, zoals lensadapters, stabilisatoren, enz. De Sirui 50mm f/1.8 1.33x Anamorphic zal hun eerste objectief zijn. 

(Let op: onderstaande video is niet te embedden, klik daarom op DEZE link) 

(beeld: Cinema5D

Specificaties / bevindingen

De Sirui anamorphic lens produceert een beeldcirkel die groot genoeg is om APS-C-sensoren te bedekken. Het komt in drie versies voor verschillende camera-mounts; Sony FE, FUJIFILM X en Micro-four-thirds (M4/3) bevestiging. De lens beschikt over handmatige focus.

Aangezien het objectief anamorphic is, is de FOV (field of view) breder dan wat een traditionele 50 mm-lens zou bieden. Het vergroot de FOV met maximaal 33%, dus het equivalent van de FOV zou ongeveer 37,5 mm zijn. Met een 16:9 sensorinstelling heeft het resulterende beeld een beeldverhouding van 2,4:1.

Zoals de meeste anamorphic objectieven levert dit model ook de kenmerkende 'Hollywood light-streaks' op die we kennen van grote blockbusters. En een groot voordeel; de lens is zeer voordelig. Zo ben je voor het Fujifilm model slechts zo'n 700eu kwijt. 

Heb jij ooit met anamorphic lenzen gewerkt? We zien je werk graag! 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem