Scherp geprijsd

Transcontinenta BV kondigt nieuw Samyang AF 45mm f/1.8 FE objectief aan

Siem van Woerkom 549 0
De lens is ontworpen voor full-frame Sony body's en heeft een prachtige prijs kwaliteit verhouding.

Hét universele objectief

De nieuwe compacte en lichtgewicht Samyang AF 45mm F/1.8 FE geeft, door zijn brandpuntsafstand, de meest natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid. Verder zorgt het snelle en stil AF, met interne scherpstelling, dat je geen fotomoment mist en dat je ook kunt filmen in ruimtes waar het redelijk stil is.De korte scherpstelafstand van 0.45m en de sterke correctie van vignettering, vertekening en chromatisch aberratie maken dit objectief ook de juiste keuze voor het perfect vastleggen van een portret, landschap of close-up. Hoewel de Samyang AF 45mm een Full-Frame objectief is, geeft het op een APS-C Sony camera zoals o.a. de A6500 een beeldhoek die vergelijkbaar is met die van een korte tele. Hierdoor is het perfect voor het maken van portretten en straatfotografie.

Lees ook: Cashback op autofocus objectieven van Samyang

Nieuw hoogwaardig lensdesign Samyang

Samyang heeft bij het ontwerpen van de nieuwe AF 45mm F/1.8 FE een compleet nieuwe samenstelling gebruikt van hoogwaardige lenselementen en speciale glassoorten. Hierdoor is Samyang in staat om een zeer compact en licht objectief te maken, dat tevens een zeer hoge beeldkwaliteit levert vanaf de volle opening. De beeldscherpte vanuit het centrum tot aan de randen van het opnamebeeld ligt daarbij ook op een zeer hoog niveau. Om deze hoge beeldkwaliteit te kunnen realiseren, maakt Samyang in de AF 45mm F/1.8 gebruik van 7 glazen lenselementen in 6 groepen, waarvan twee ASP (asferische) lenzen en een ED (Extra-low Dispersion) lenselement. Deze opbouw en speciale glassoorten zorgen voor een krachtige correctie van aberraties en vertekening én voor een gelijkmatig helder beeld met hoge scherpte tot aan de randen. Tot slot zorgt het afgerond negenbladig diafragma dat er bij F/1.8 een zeer fraaie bokeh gecreëerd kan worden, voor fraaie portretten, natuuropnamen of close-ups. Hieronder wat highlights van dit objectief;

 

  • Met 162 gram en 56mm lengte een compacte en lichtgewicht Full-Frame AF prime.
  • Hoge beeldkwaliteit van het centrum tot in de hoeken door ASP en ED lenselementen.
  • Samyang Ultra Multi Coating zorgt voor sterke vermindering van flare en ghosting
  • Verbeterd snel en stil autofocus met interne scherpstelling
  • Korte minimale scherpstelafstand van slechts 0,45m.
  • Volledige dedicated Exif-koppeling voor optimale compatibiliteit met de Sony camera’s
  • De firmware van de AF 45mm F/1.8 FE is zelf te updaten m.b.v. de Samyang Lens Station
  • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding

De nieuwe Samyang AF 45mm F1.8 FE sluit met zijn gewicht van slechts 162 gram perfect aan op de bestaande ultra compacte en lichte Samyang AF 24mm F/2.8 en AF 35mm F/2.8 pancake objectieven. Het totaal aantal Full-Frame Samyang autofocus objectieven voor de Sony E mount komt hiermee op zeven.

De Samyang AF 45mm F/1.8 FE zal vanaf juni te koop zijn via de erkende Samyang dealers in de Benelux voor de adviesverkoopprijs van € 399,00 inclusief B.T.W.

Lees ook: Zeiss kondigt zijn 100mm f/1.4 Fullframe objectief officieel aan

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem