Samyang komt waarschijnlijk met 135mm f/1.8-objectief

Redactie DIGIFO... 1485 0
Op de Facebook-pagina van Rokinon, de merknaam waaronder Samyang in de Verenigde Staten objectieven verkoopt, prijkt een teaser die hint naar een nieuw objectief. Met 'drie oneven getallen' lijkt er een 135mm teleobjectief op het programma te staan.

Samyang, de Koreaanse fabrikant van lichtsterke objectieven met handmatige focus, laat het publiek gissen naar de beeldhoek van hun volgende objectief. De afbeelding met de tekst: 'Het zijn drie getallen en ze zijn allemaal oneven' is te vinden op de Facebook-pagina van Rokinon. Deze merknaam gebruikt Samyang in de Verenidgde Staten.

Samyang 3 digits

Samyang 135mm f/1.8?

Een tweede teaser maakt duidelijk dat het gaat om een '???mm f/?.?'. Het meest voor de hand liggende brandpunt bestaande uit drie oneven getallen is 135mm. Samyang heeft nog geen 135mm-objectief in het assortiment, maar het zou goed aansluiten op de huidige serie primes.

Samyang 135mm f/1.8

Welk diafragma het objectief krijgt is nog niet bekend, maar we gaan uit van een behoorlijke lichtsterkte. Gezien de teaser duidelijk maakt dat het f-getal een punt bevat, gokken wij op een 135mm f/1.8-objectief.

De overige primes van Samyang bestaan voornamelijk uit f/1.4-objectieven, zoals de 24mm, 35mm, 50mm en 85mm. Een 135mm f/1.4-objectief lijkt ons echter niet waarschijnlijk. Het gewicht, formaat en de prijs van zo'n objectief zouden erg hoog uitvallen.

Waarschijnlijk weten we snel meer. Samyang hint op een 'gift' in januari 2015. Mogelijk presenteert de Koreaanse fabrikant het nieuwe objectief op de CES, die 5 januari van start gaat.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie