Strak en snel

De nieuwe Leica V-Lux 5

Siem van Woerkom 428 0
Leica Nederland introduceert de nieuwe Leica V-Lux 5, een top camera voor video en reisfotografie.

Leica V-Lux 5

Leica Nederland presenteert met de nieuwe Leica V-Lux 5 één van de meest veelzijdige camera's in het Leica assortiment. Een bijzonder krachtig 25-400mm zoomobjectief en een nieuw ontwikkelde grotere sensor zorgen voor uitstekende beeldprestaties. De heldere en duidelijke OLED elektronische zoeker en een volledig kantelbaar touch screen aan de achterkant, zorgen ervoor dat een beeldcompositie eenvoudig en efficient gemaakt kan worden.

Dankzij de snelle autofocus en een hoge continue opnamesnelheid legt de camera elk detail op betrouwbare wijze vast, terwijl innovatieve modi zoals ‘Focus Stacking’ (een manier om de scherptediepte in je foto’s te vergroten door een reeks foto’s te nemen die net op een iets verschillend punt zijn scherp gesteld die je kunt samenvoegen tot één foto waarin alles scherp is) en ‘Post-Focusing’ (achteraf het scherptepunt versplaatsen in foto's) het brede scala aan functies van de Leica V-Lux 5 verder verrijken. De toevoeging van moderne en baanbrekende communicatie functies, in combinatie met de Leica FOTOS App, maakt de Leica V-Lux 5 tot een universele camera voor alle fotografische behoeften.

Specificaties en verbeteringen

In combinatie met de 20-megapixel 1-inch sensor van de camera levert het Leica DC Vario-Elmarit 9,1-146 mm f/2.8-4 ASPH. objectief van de V-Lux 5 uitstekende beeldprestaties over het gehele zoombereik, of het nu gaat om opnames met macro-, groothoek-, standaard- of tele-instellingen. Dankzij de maximale diafragma's van f/2.8 en f/4, respectievelijk voor ultra groothoek- en tele-instellingen, de maximale gevoeligheid van ISO 12800 en een geïntegreerde optische beeldstabilisator, is deze camera ideaal uitgerust voor het maken van de beste, trillingsvrije foto's en video's bij weinig omgevingslicht, zelfs zonder gebruik van een statief.

De Leica V-Lux 5 biedt optimale hulpmiddelen voor het samenstellen en beoordelen van onderwerpen. Met een resolutie van 2,36 megapixels en OLED-technologie biedt de nieuw ontwikkelde elektronische zoeker van de Leica V-Lux 5 een hogere contrastverhouding en verbeterde kleurdiepte, terwijl de camera tegelijkertijd minder stroom verbruikt. Naast de electronische zoeker de achterkant van de camera voorzien van een 3 inch kantelbaar touchscreen. Dit is niet alleen ideaal voor een betrouwbare beoordeling van de opnamen voor én na de belichting, maar maakt het ook makkelijk om vanuit ongewone hoeken opnamen te kunnen maken.

Videomogelijkheden

Om ervoor te zorgen dat het beslissende moment nooit wordt gemist, heeft de Leica V-Lux 5 slechts 0,1 seconde nodig om op een onderwerp scherp te stellen. Zelfs bij het fotograferen van snelle en dynamische situaties zorgt een ‘burst frequentie’ van maximaal 12 beelden per seconde ervoor, dat de gebruiker altijd voldoende opnamen heeft om achteraf de beste te kunnen kiezen. Naast innovatieve functies zoals ‘Post-Focussing’ en ‘Focus Stacking’, biedt de Leica V-Lux 5 ook een reeks handige functies zoals gezichtsherkenning of 4K Burst Mode. Dankzij deze laatste instelling kun je de perfecte foto uit een 4K-video, 30 beelden/foto’s per seconde, halen en deze apart opslaan

De Leica V-Lux 5 biedt zoals gezegd een veelheid aan functies, niet alleen voor het maken van foto's maar zeker ook voor het vastleggen van videobeelden in de hoogste kwaliteit. De mogelijkheid om levensechte video vast te leggen in 4K (3840 x 2160 pixels) met een beeldsnelheid van 24, 25 of 30 beelden per seconde of in Full-HD (1920 x 1080 pixels) met 60 beelden per seconde, biedt enorme mogelijkheden voor het realiseren van creatieve ideeën zowel bij het maken als in de nabewerking.

De Leica V-Lux 5 is vanaf vandaag beperkt beschikbaar bij de Leica Store Amsterdam, Leica Store Lisse en de geautoriseerde Leica dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs incl. BTW zal € 1.210,00 bedragen.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem