De tweede generatie High-End 4K monitor is verkrijgbaar in augustus

EIZO's nieuwste 4K monitor: de ColorEdge CG319X

Christel de Wolff 1299 0
Met de nieuwe ColorEdge CG319X introduceert EIZO de tweede generatie van haar 4K grafische 31 inch monitor. Met de ingebouwde kalibratiesensor en de vooraf geinstalleerde HDR-Presets voor HLG-en PG-gamma is de nieuwe monitor bij uitstek geschikt voor professionele video-editing, het bewerken van foto's en andere grafische toepassingen.

 

Extreem scherp beeld

Ook buiten de 4K-videowereld heeft het hebben van een monitor met DCI-4K belangrijke voordelen: de EIZO CG319X geeft beelden extreem scherp weer dankzij zijn resolutie van 149 pixels per inch. En door de beeldverhouding (19:10) kun je gemakkelijk verschillende programma's naast elkaar openen waardoor het gebruik van een tweede monitor in veel gevallen overbodig wordt.

Verbeteringen

De monitor werkt zonder ingebouwde ventilator zodat het mogelijk is om in prettige stilte te werken. De ingebouwde kalibratiesensor van de CG319X is in vergelijking met zijn voorganger opnieuw verbeterd. Nu is het zelfs mogelijk om tijdens de kalibratie door te werken. Het beeldscherm beschikt over twee DisplayPorts en twee HDMI-poorten waarop DCI-4K materiaal met 60 Hz kan worden bekeken. Zo kun je de CG319X niet alleen op je computer aansluiten maar kun je ook andere bronnen integreren.

Kalibratie

Voor de kalibratie van het beeldscherm stelt EIZO twee speciale programma's beschikbaar: ColorNavigator NX en ColorNavigator 6. Hiermee kan de gebruiker normwaarden voor helderheid, gamma en witpunt vastleggen en een ICC-profiel samenstellen. ColorNavigator NX kan gratis worden gedownload via de website van EIZO.

Verkrijgbaarheid en prijs

De EIZO CG319X is vanaf augustus 2018 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 4.979

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel