Vang jouw mooiste beelden uit het dagelijks leven op straat

Doe mee aan fotowedstrijd straatfotografie en maak kans op Fujifilm X-E3

Remco Stunnenberg 949 0
In samenwerking met Fujifilm organiseert Kamera Express deze maand een fotowedstrijd straatfotografie. Je kunt jouw mooiste foto's uit het dagelijks leven op straat insturen. Hierbij maak je kans op een geweldige prijs, de Fujifilm X-E3.

Straatfotograaf en Fujifilm ambassadeur Maarten van der Voorde is jurylid. Hij zal de inzendingen bekijken en vervolgens een winnaar kiezen. Bij deelname aan deze wedstrijd maak je kans op de Fujifilm X-E3 systeemcamera met 23mm f/2.0 objectief ter waarde van €1.199,-. Je kunt jouw mooiste beelden insturen tot en met 31 augustus.  

© Fujifilm ambassadeur Maarten van der Voorde

De X-E3 is een compacte systeemcamera die mede dankzij zijn onopvallende design perfect is voor straatfotografie. De 24.3 megapixel sensor wordt gecombineerd met de X Processor Pro. Dat zorgt voor een indrukwekkende beeldkwaliteit én snelle responstijd. Met het LCD-touchscreen kun je bovendien gemakkelijk het scherpstelpunt kiezen en vervolgens een foto maken door op het scherm te drukken. Perfect voor als je even snel een 'snapshot' wilt maken op straat.

Maarten is reportage- en documentairefotograaf. Hij gaat graag de straat op en maakt dan de mooiste foto’s. Wat hij zo leuk vindt aan straatfotografie is de diversiteit. 'Je kunt er alle kanten mee op, er is niks vastgelegd.' In onderstaande video is te zien hoe Maarten op pad gaat in het centrum van Rotterdam. Hij laat zien hoe hij te werk gaat tijdens een dagje straatfotografie en geeft allerlei handige tips.

Wij hadden heel recent ook een interview met Maarten. Tijdens dat interview vroegen wij hem ook specifiek naar de Fujifilm X-E3. Maarten: 'De X-E3 zie ik als een ideale every day camera. Hij is klein en licht. Hij is soms iets té klein. Maar dat is vooral omdat ik de X-Pro2 gewend ben en die is gewoon een hele slag groter. Maar de X-E3 mag dan voelen als een compact-camera, hij heeft dezelfde sensor als de X-Pro2 en de X-T2. Kwalitatief is het echt een beest. Ik maak er prachtige beelden mee. Ik heb hem zelfs een paar keer in combinatie met het 100/400 teleobjectief ingezet. Dat is een ogenschijnlijk belachelijke combinatie. Mensen zien je niet meer voor vol aan als ze dat zien. Maar de scherpte en de belichting van die combinatie is subliem. Dat kleine cameraatje doet gewoon dezelfde dingen als de X-Pro 2 en de X-T2. Hij kan gewoon alles. En laten we wel zijn, het ziet er misschien soms gek uit maar het gaat er niet om hoe het eruit ziet maar hoe het er uit komt. De X-E3 is een echte mannetjesputter, een camera die heel veel kan. Als gezegd, het is mijn every day camera. Wat neem je mee vandaag? Mijn tas, mijn autosleutels, mijn rijbewijs, mijn portemonnee en de X-E3. En klaar ben je. Daarmee kan je de hele dag op pad.'

Lees hier ons hele interview met Maarten.

Lees ook: Fujifilm gaat productiecapaciteit uitbreiden

Lees ook: De unieke strategie van Fujifilm

 

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco