DIGIFOTO Pro Award: Panasonic LUMIX GH5 II

Redactie DIGIFO... 1049 0
Het zoeken naar de beste gear kan soms best een uitdaging zijn. Om je een handje te helpen testen we in elke editie van DIGIFOTO Pro Magazine diverse camera's, objectieven en accessoires en geven we deze een award. Zo ook de Panasonic LUMIX GH5 II.

De Panasonic LUMIX GH5 II is de opvolger van de populaire GH5. De M4/3 camera is voorzien van een nieuw jasje en is op veel vlakken verbeterd, terwijl de prijs juist is verlaagd. Het is een aantrekkelijke camera voor creatieve duizendpoten en allround fotografen die ook graag uitstapjes maken naar video. 

De camera heeft een robuuste uitstraling en is spatwaterbestendig, stofdicht en vorstbestendig tot min tien graden Celsius. Daarnaast heeft de Panasonic LUMIX GH5 II kantelbaar, helder touchscreen. De autofocus is zeer goed, je kunt kiezen uit meerdere scherpstel opties. De camera maakt gebruik van een geavanceerde deep learning technologie waarmee hij mensen, honden, katten en vogels kan detecteren en tracken. Daarnaast beschikt de camera ook over geavanceerde beeldstabilisatie. Je wint er tot wel 6,5 stops mee. 

De LUMIX GH5 II heeft een Venus-processor die je zou kunnen kennen uit de Lumix S1H. Door de upgrade naar deze veel sterkere processor schiet je 10-bits 4K-opnames met 50 of 60 frames per seconde. Het is mogelijk Cinema 4K 60p 4:2:0 10-bits-video’s te maken en 4K 4:2:2 10-bits-beelden uit te voeren via HDMI. Daarnaast kun je ook draadloos livestreamen via de LUMIX Sync-app. Dit laatste is zeer interessant voor YouTubers en influencers, maar kan ook worden ingezet ten tijde van het thuiswerken.

Beoordeling Panasonic LUMIX GH5 II

Beeldkwaliteit 8,5
Bediening 8
Behuizing 9
Prijs/kwaliteit 9

Lees de hele review in DIGIFOTO Pro 5.2021

Adviesprijs: € 1.599,-
Info Panasonic.com

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie