DIGIFOTO Pro Award: Nikon MB-N11 Battery Grip

Redactie DIGIFO... 1287 0
Het zoeken naar de beste gear kan soms best een uitdaging zijn. Om je een handje te helpen testen we in elke editie van DIGIFOTO Pro Magazine diverse camera's, objectieven en accessoires en geven we deze een award. Zo ook de Nikon MB-N11 Battery Grip.

De Nikon MB-N11 Battery Grip is  speciaal ontworpen voor de Z6 II en Z 7 II en past dan ook niet op de andere camera’s uit de Z-serie. Wat meteen opvalt aan de grip dat is dat deze van stevig en duurzaam materiaal gemaakt is. Bij montage van de grip op de camera valt het oog op een inkeping, speciaal voor het batterijklepje. Dit klepje moet namelijk van de camera verwijderd worden om de grip te monteren en door het op deze manier op te bergen, zal je het niet snel kwijtraken. De weerbestendige grip sluit na montage naadloos aan op de camera door middel van een draai-locksysteem en is meteen te bedienen.

Door gebruik te maken van de battery grip, beschik je niet alleen over meer power (er is ruimte voor twee accu’s), maar kun je ook op een comfortabele manier verticale opnames maken met de verticale ontspanknop. Tevens biedt het een compromis voor fotografen die nog niet geheel gewend zijn aan de kleine afmetingen van de meeste spiegelloze camera’s ten opzichte van de grotere en zwaardere spiegelreflexcamera’s. Bij gebruik van (zware) teleobjectieven uit de hand kan een extra gewicht in de vorm van een Battery Grip ook meer stabiliteit opleveren. Zijn twee accu’s niet genoeg? Dan kun je de accu’s opladen via USB-kabel, zonder de accu’s uit de Grip te halen. 

Beoordeling Nikon MB-N11 Battery Grip

  • Bediening 9
  • Behuizing 9
  • Prijs/kwaliteit 8

Getest in DIGIFOTO Pro 2.2021

Adviesprijs € 399,-
Info: nikon.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie