DIGIFOTO Pro Award: Nikon Z 7II

Redactie DIGIFOTO Pro 1349
Het zoeken naar de beste gear kan soms best een uitdaging zijn. Om je een handje te helpen testen we in elke editie van DIGIFOTO Pro Magazine diverse camera's, objectieven en accessoires en geven we deze een award. Zo ook de Nikon Z 7II.

De verbeteringen van de Nikon Z 7II ten opzichte van de eerste versie liegen er niet om: twee ExPeed-processoren, twee kaartsleuven, 4K/60p video met maar een minimale crop (1,08x). Via een HDMI-recorder kun je 10-bit N-Log of HDR (HLG) beelden vastleggen en RAW video in HD en zelfs in 4k, maar dan in DX-crop (1,5x). Een nieuwe batterij waarmee je 420 beelden kunt maken en die je kunt opladen via USB-C is ook een pre, net als het feit dat je de camera via dezelfde USB C-aansluiting continu van stroom kunt voorzien. 

De Nikon Z 7II  heeft een prima dynamiek, vrijwel gelijk aan die van de Z 7. De twee beeldverwerkende processoren zorgen ervoor dat het AF-systeem duidelijk sneller is geworden. Je kunt daardoor in twee tijdseenheden drie in plaats één processor toewijzen aan tracking en oog-AF. De scherpstelling wordt dus niet twee keer maar drie keer zo snel. Ook de lichtgevoeligheid van het AF-systeem is verbeterd: van EV -1 tot -3. Zoals steeds bij de Nikon Z-camera’s zijn er regelmatig firmware-updates, die de scherpstelling verbeteren. Een nieuwe firmware-update, 1.01, maakte alweer beter gebruik van de nieuwe dubbele processoren met name waar het de oogherkenning op afstand betreft. 

Beoordeling Nikon Z 7II

  • Beeldkwaliteit 9
  • Bediening 9
  • Snelheid 8
  • Behuizing 9
  • Prijs/kwaliteit 9

Getest in DIGIFOTO Pro 1.2021

Adviesprijs € 3.399,- 
Info: nikon.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie