Konishoruko Manufacturer Company

Deze camera neemt filmshoots wel heel letterlijk

Itam van Teeseling 611 0
Op Ebay is een filmcamera te koop gezet uit de Tweede Wereldoorlog die er uitziet als een machinegeweer. Dergelijke camera's werden gebruikt voor militaire trainingen.

Ook al is deze camera nu een unieke collectable (met een waarde van zo'n 3.500 euro), toch waren deze opmerkelijke apparaten destijds geen uitzondering. Volgens de website international military antiques werden dergelijke camera's in Japan gebruikt voor militaire trainingen. In dit geval gaat het om een op een machinegeweer-lijkende camera die bevestigd kon worden in of aan een vliegtuig. Met de trekker was het ook echt mogelijk om opnames te starten en te stoppen. De camera filmde waar het geweer op gericht was om tijdens de trainingen terug te zien of doelwitten ook echt geraakt werden, zonder dat er munitie gebruikt hoefde te worden.

Volgens de website is de camera, met de naam '89 Rokuoh-Sha' ontwikkeld door het Japanse Konishoruko Manufacturer Company, wat later uitgegroeid is tot het bekende cameramerk Konica (van Konica Minolta).

Mocht je geïnteresseerd zijn in aanschaf van dit apparaat, dan is het leuk om te weten dat er onder andere een montageklem bij wordt geleverd (voor aan je vliegtuig die je natuurlijk in de tuin hebt staan) en drie lege 35mm filmspoelen.

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam