Van Duuren Media

Deze boeken over nabewerking mag je niet missen

Christel de Wolff 1805 0
Wil je jouw skills in Photoshop en Lightroom naar een hoger niveau tillen? Wil je geïnspireerd worden of ben je op specifiek op zoek naar lesstof? Wij hebben een tweetal boeken voor je die je niet mag missen.

Hoe doe je dat in Lightroom Classic?

Lightroom is het gereedschap voor de fotograaf omdat het zo krachtig is en zoveel mogelijkheden biedt. Maar omdat het zo krachtig is en zoveel mogelijkheden heeft, zijn soms de dingen die je nodig hebt enigszins verborgen of niet echt voor de hand liggend. Er zullen veel momenten zijn dat je iets in Lightroom gedaan wilt krijgen, maar je geen idee hebt waar Adobe die functie verborgen heeft of niet weet wat de ‘geheime handeling’ is om datgene te doen wat je nu nodig hebt zodat je daarna weer verder aan je foto’s kunt werken. Met dat idee is dit boek gemaakt: om je op dat moment bij die techniek, die sneltoets of precies die juiste instelling te brengen. Hoe doe ik dat in Lightroom Classic werkt als volgt: als je wilt weten hoe je iets moet doen, ga je naar het hoofdstuk waar het onderwerp besproken wordt (afdrukken, diavoorstelling, beheren, importeren enzovoort), zoek je het onderwerp dat je nodig hebt op (dat is gemakkelijk, elke pagina behandelt slechts één onderwerp) en Scott vertelt je precies hoe je het moet doen, net alsof hij naast je zit. Op die manier kun je snel verder met de bewerking van je foto’s.

Prijs: €29,99
Auteur: Scott Kelby
ISBN: 9789463560764  

Verkrijgbaar via www.vanduurenmedia.nl

Ontdek Photoshop Elements 2019

Met Adobe Photoshop Elements 2019 laat je jouw foto's er niet alleen geweldig uitzien, dankzij intelligente fotobewerkingsmogelijkheden zet je ze ook om in verbluffende creaties. Bovendien zijn onoverzichtelijke mappen verleden tijd. Bekijk je beste foto's op basis van kwaliteit, gezichten, onderwerpen en nog veel meer. Je ordent eenvoudig foto's op datum, onderwerp, locaties en personen. Dankzij geautomatiseerde fotobewerking hou je bovendien nog eens meer tijd over om van je dierbare herinneringen te genieten. Gesloten ogen open je in een oogwenk en selecties maken is eenvoudiger dan ooit. Daarnaast beschikt Photoshop Elements 2019 over stapsgewijze hulp bij het toepassen van effecten en creatieve technieken. Photoshop Elements is kortom een fantastisch programma voor fotobewerking, en biedt hier en daar zelfs meer mogelijkheden dan Adobe Photoshop. Dit kleurrijke boek gaat daar uitgebreid op in, en laat je spelenderwijs ervaren hoe je jouw digitale beeldverzameling beheert, gebruikt, corrigeert, verbetert, bewerkt of vervalst. Aan de hand van talloze speelse voorbeelden laat de auteur je zien hoe je zelf een digitale beeldartiest wordt. En met de voorbeeldbestanden die je kunt downloaden, kun je snel aan de slag.

Prijs: €25,99
Auteur: André van Woerkom
ISBN: 9789463560733

Verkrijgbaar via www.vanduurenmedia.nl

Meer leren over Photoshop en Lightroom?

Natuurlijk hou je onze website in de gaten. Regelmatig posten we relevante en leerzame artikelen over nabewerking. Zo delen we wekelijks onze favoriete (gratis!) Lightroom-presets en nog veel meer!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel