De Sony A7 III en A7C met elkaar vergeleken

Redactie 2499 0
Sinds de introductie is de Sony Alpha 7 III een zeer populaire camera voor veel foto- en videografen. Met 24 megapixels op een full frame sensor, biedt dit toestel een goede combinatie van scherpte, snelheid en lichtgevoeligheid. Hierbij komt ook het voordeel van een groot aanbod aan objectieven en toebehoren, waarop men de keuze baseert voor deze Sony-camera.

Sony heeft naast de A7 III nu ook de A7C uitgebracht. Het is een camera met veel overeenkomsten, maar zeker ook een paar verschillen die we zullen doornemen.

Ergonomie en accu

De nieuwe A7C is compacter dan de Sony A7 III, maar ligt wel nog prettig in de hand en kan gemakkelijk bediend worden. Een aantal knoppen op deze camera waar een eigen functie aan toegewezen kan worden geeft iedere gebruiker de vrijheid om hem helemaal ‘eigen’ te maken en elke voorkeur binnen handbereik te hebben maar op de A7 III zijn meer knoppen aanwezig voor instellingen. Het stroomverbruik van de A7C is lager die kan wel 740 opnames maken waar de A7 III op dezelfde accu bij 610 beelden stopt.Op deze foto's is duidelijk het verschil te zien tussen het scherpstellen op de neus en op de ogen van de hond.

Autofocus

De scherpstelling is bij beide camera’s hetzelfde en wordt gemeten door 693 autofocuspunten met fasedetectie en 425 autofocuspunten met contrastdetectie. Deze camera’s kunnen een onderwerp, zelfs bij 10 bps continue burstopnames, blijven volgen en anticiperen. De A7C kan ook in de stille modus continu-opnames maken.

Bij een direct vergelijk valt op dat de A7C razendsnel opstart en direct klaar is voor gebruik. Ook is de zoeker die in de linker bovenhoek van de camera geplaatst praktisch omdat we niet meer met de neus tegen het LCD display komen. Dit scherm kan bij de A7C uitgeklapt worden en 270 graden draaien waardoor er altijd een goede beeldcompositie gemaakt kan worden. Ook voor vloggen biedt zo’n display veel controle.

Video

Een duidelijke aanvulling van de nieuwe camera zien we voor de videomakers die nu onbeperkt door kunnen filmen met de A7C. Ook de microfoonaansluiting is op een betere positie geplaatst. S-Log en Hybrid Log-Gamma wordt door beide camera’s geboden voor controle op kleur en enorm veel dynamisch bereik.

Deze foto is gemaakt op maar liefst 10.000 ISO! 

Conclusie Sony Alpha A7 III en A7C

Met beide camera’s hebben we vele mogelijkheden en zien we een geweldige beeldkwaliteit. Ze lijken veel op elkaar maar wij waren aangenaam verrast door de extra’s die in de kleinere A7C geboden worden. De Sony A7C is bovendien in twee kleuren beschikbaar namelijk zwart en zilver. Ander groot voordeel is het fijne en compacte full frame objectief dat meegeleverd wordt door Sony: de FE 28–60mm f/4–5.6.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie