iPhone 12, mini, Pro of Pro Max

De nieuwste iPhone 12 modellen, maar welke heeft de beste camera?

Redactie 2282 0
Dit jaar komt Apple met 4 nieuwe iPhone modellen uit: de iPhone 12, 12 mini, 12 Pro en 12 Pro Max. Van groot belang voor veel mensen is de kwaliteit van de camera's. En met 4 verschillende  modellen zetten wij deze even op een rijtje voor een beter beeld.

Alle modellen beschikken over een groothoeklens, een ultragroothoeklens en een frontcamera. Hier blijft het voor de iPhone 12 en iPhone 12 mini bij, maar de Pro en Pro Max gaan nog een stapje verder en beschikken ook over een telelens. De nachtmodus die zijn intrede deed bij de iPhone 11 is bij de versies van de iPhone 12 ook weer aanwezig en is nu beschikbaar op alle camera’s, dus inclusief de selfiecamera.

iPhone 12 en iPhone 12 mini

  • Standaard camera, groothoeklens, 12MP, f/1.6, 26mm
  • Ultragroothoeklens, 12MP, f/2.4, 13mm
  • Selfie camera, 12MP

De iPhone 12 en de iPhone 12 mini beschikken over exact dezelfde cameraspecificaties. Tussen deze 2 modellen valt eigenlijk niks meer te kiezen dan het formaat van de beeldschermen. De iPhone 12 heeft een scherm van 6,1’’ en de mini heeft een scherm van 5,4’’.

iPhone 12 Pro en Pro Max

  • Standaard camera, groothoeklens, 12MP, f/1.6, 26mm
  • Ultragroothoeklens, 12MP, f/2.4, 13mm
  • Telelens, 12MP, f/2.0, 52mm
  • Selfie camera, 12MP

Tussen de iPhone 12 Pro en de Pro Max zijn meer verschillen dan alleen het schermformaat (respectievelijk 6,1" en 6,68").  Zo beschikt de Pro Max over een grotere primaire sensor met 1,7 micrometer grote pixels. De sensor is ongeveer 35 vierkante millimeter. Tussen de telelenzen van de twee zijn ook verschillen, de Pro Max heeft een 65mm-lens en de Pro een 52mm-lens.  Ook volgt er later in het jaar de update 'Apple ProRaw'. Hiermee wordt het mogelijk om met de iPhone 12 Pro en Pro Max ook in RAW te fotograferen.

Welk iPhone 12 model heeft de beste camera?

Als we alle modellen naast elkaar zetten, kan de conclusie worden getrokken dat de iPhone 12 Pro Max qua fotografie specificaties de beste keus is. De verschillen zijn daarentegen wel minimaal en het is nog maar even afwachten met hoe groot dat verschil in de praktijk gaat zijn. Maar daar is maar één manier om achter te komen en dat is door de camera’s te testen. 

Lees ook: Waarom moet je geheugenkaarten formatteren en hoe doe je dat?

Bescherm jouw iPhone goed

Ga jij voor de nieuwste iPhone? Dan wil je daar natuurlijk lang van kunnen genieten. Bescherm je smartphone dan ook met een hoogwaardig accessoire. Ga je voor de iPhone 12?  Kies dan voor de speciale iPhone 12 hoesjes

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie