5 Tips voor het maken van professionele foto’s met je iPhone

Redactie DIGIFO... 4668 0
Apple is met de iPhone altijd een voorloper geweest met de kwaliteit van de camera en de foto’s die je ermee kunt maken. De iPhone XS won zelfs de smartphone camera van het jaar award. De kwaliteit van de lenzen, de optische zoom en opties zoals HDR hebben er over de jaren voor gezorgd dat je tegenwoordig in bijna alle situaties haarscherpe foto’s kunt maken. Maar waar begin je? Refurbished.nl geeft je in dit artikel enkele tips zodat jij ook professionele foto’s kunt maken met je iPhone.

Tip 1. Volg de regel van derden

In fotografie heb je een regel die heet de regel van derden. Deze regel zegt dat een foto waarin het aandachtspunt in het midden staat, niet heel erg spannend overkomt. Bij het onderstaande voorbeeld kun je dit verschil goed zien. Door gebruik te maken van de raster functie voeg je gemakkelijk deze lijnen toe bij het maken van een foto. Door gebruik te maken van deze compositie regel kun jij je foto’s aangenamer en professioneler laten overkomen.

Het raster activeer je door naar de instellingen van je iPhone te gaan, vervolgens naar foto’s, camera en zet je de optie raster of hulplijnen aan.

Tip 2. Dynamische belichting met HDR

HDR staat voor High Dynamic Range en is een instelling die ervoor zorgt dat je foto de ideale hoeveelheid belichting krijgt. Dit wordt gedaan door heel snel achter elkaar meerdere foto’s te maken met verschillende vormen van belichting, namelijk normale, donkere en lichte belichting. Deze snel genomen foto’s worden vervolgens gecombineerd met de beste eigenschappen van de verschillende foto’s, waarbij het uiteindelijk weer tot één foto gemaakt wordt.

Deze functie is gemakkelijk aan te zetten door de camera app te openen en bovenaan op HDR te klikken. Vanaf de iPhone 7 en hoger staat de HDR-auto functie automatisch aan. Hiermee beslist the iPhone op basis van de informatie die het verkrijgt of de foto HDR nodig heeft of niet. Foto’s gemaakt met de HDR-functie nemen wel iets meer geheugen in beslag dus je kan er ook voor kiezen om dit uit te zetten. Geheugen op je iPhone is namelijk waardevol of je nu over een iPhone 11 of refurbished iPhone 8 beschikt.

Tip 3. Weg met de flits, ga voor natuurlijk licht

Met de afgelopen generaties van de iPhone is de flits functie redelijk verbeterd, maar aan het einde van de dag is het enkel maar een LED licht. Het is niet super krachtig en op de nieuwe iPhones kan het nogal rare effecten creëren in combinatie met de TrueTone technologie. Probeer in plaats hiervan zoveel mogelijk met natuurlijk licht te werken. Het is aan te raden om een ruimte op te zoeken waarbij het licht van een raam de persoon belicht. In de fotografie wereld heet dit ook wel “Rembrandt licht”. Voor het optimale effect is het beste om vanuit meerdere perspectieven de foto’s te nemen.

Tip 4. Meer controle met specifieke camera Apps

De standaard camera app van de iPhone is in staat om prachtige foto’s te maken. Maar er zijn ook andere apps beschikbaar waarmee je veel meer instellingen kunt wijzigen en je dus over meer mogelijkheden beschikt. Misschien wel de beste foto-app is VSCO. In deze gratis te downloaden applicatie kun je onder andere de belichting en de witbalans aanpassen, maar heeft VSCO ook ontzettend veel filters die je foto’s net dat beetje extra geven. De betaalde app Camera + 2 (€ 4.99) is gemaakt door foto liefhebbers en biedt ontzettend veel opties op het gebied van kleurenfilters en belichtingsmogelijkheden.

Tip 5. Kies de juiste accessoires

Als laatste is het aan te raden om te kijken naar accessoires voor je iPhone die je zullen ondersteunen bij het fotograferen. Dit kunnen accessoires zoals een tripod of selfiestok zijn, maar het is ook mogelijk om verschillende lenzen te krijgen die je op de camera van de iPhone kan zetten zoals een 18 mm groothoeklens of een telelens van 58 mm.

Dezelfde tips zonder problemen op een refurbished iPhone

Het aanschaffen van refurbished iPhones is in de laatste jaren steeds populairder geworden. Logisch ook omdat de producten van Apple echte kwaliteitsproducten zijn. Hierdoor gaan ze steeds langer mee en zit er zelfs na 2 jaar nog vrij veel leven in een iPhone. Ondanks dat refurbished apparaten soms al gebruikt zijn hoef jij je geen zorgen te maken over mankementen met bijvoorbeeld de batterij of camera. Bij de leveranciers van Refurbished.nl worden alle apparaten uitvoerig getest en als er defecte onderdelen gevonden worden, dan worden deze vervangen. Ook ben je verzekerd van 2 jaar garantie bij de aankoop van een refurbished apparaat. Hierdoor pas je ook gemakkelijk deze tips toe op een refurbished iPhone.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie