Een refurbished iPhone X?

Christel de Wolff 359 0
Recent bracht Apple nog de iPhone 11 uit, tegen een behoorlijk prijskaartje. Wel een goede camera nodig, maar minder budget beschikbaar? Misschien is een refurbished iPhone X wel wat voor jou!

De iPhone X heeft een uitstekende schermtechnologie met de OLED-technologie. Dankzij deze techniek worden kleuren beter weergegeven. De iPhone X is uitgerust met drie verschillende cameralenzen met optische beeldstabilisatie; een groothoeklens, een telelens en de TrueDepth-camera. Hierdoor is het mogelijk om scherpe foto’s te maken zelfs met gebruikmaking van de zoomfunctie. Dankzij de optische zoom is het mogelijk om tweemaal in te zoomen met volledig behoud van scherpte. De selfiecamera biedt de mogelijkheid om de portretmodus en portretverlichting te gebruiken. De portretmodus zorgt voor extra diepte in een foto. De achtergrond wordt onscherp gemaakt, zodat het onderwerp naar voren komt. De knop Studiolicht zorgt voor een juiste belichting die je later ook nog automatisch kunt verbeteren.

Dure Apple smartphone

Dubbele camera, slimme software, optische beeldstabilisatie, echte optische zoom. Met de iPhone X is een standaard gezet in mobiele smartphones. Met de iPhone 11 plus en max wordt deze zelfs nog overtroffen. Maar de toestellen van Apple kosten een klein vermogen. De iPhone Xs kost minimaal €1.039 met 64GB. De iPhone 11Pro start vanaf €1.159. De bruto adviesprijzen zijn overigens hoger. Genoemde prijzen zijn een gemiddelde wat thans op de markt gevraagd wordt voor deze Apple smartphones. De prijzen lopen overigens hard op bij 256 GB en 512GB capaciteit.  De iPhone Xs kost dan €1.559 met 512GB. De iPhone 11Pro €1.659. Dat is twee keer zo duur als andere smartphones die ook tot de beste van de markt horen, zoals de Samsung Galaxy S8 of de Sony Xperia XZ1. Voor de helft van de prijs van de iPhone X bieden ze veel van hetzelfde. De Galaxy S8 heeft bijvoorbeeld ook een OLED-display. Daarnaast zijn ze stuk voor stuk supersnel in gebruik en hebben ze hele goede camera’s.

Keurmerk Refurbished

Een refurbished iPhone X is even duur als een nieuwe Samsung Galaxy S8. Uitsluitend voor iPhones is er een keurmerk gekomen. Het keurmerk houdt in dat elke smartphone op minstens 50 punten is geïnspecteerd. Gekeken wordt naar besturingssysteem, de aanraakfuncties, cameralens, microfoon en de werking van bluetooth en Wifi.

Refurbished iPhone X

Wil je perse een Apple omdat je gezichtsherkenning wilt of voor het iconisch uiterlijk gaat en is de nieuwprijs te gortig dan is een refurbished toestel een optie. Vanaf prijzen voor de refurbished iPhone X zijn gemiddeld € 699 wat een besparing oplevert van zo’n 25 procent. Let wel op met de prijsvergelijking die refurbished verkopers hanteren. Deze gaan bijna altijd uit van een bruto adviesprijs in plaats van een gemiddelde consumentenprijs.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel