De nieuwe FUJIFILM X-S20

Redactie DIGIFOTO Pro 1596

FUJIFILM introduceert de "FUJIFILM X-S20" (kortweg X-S20), de nieuwste toevoeging aan het bestaande X Serie assortiment, dat bekend staan om hun compacte formaat en lichte gewicht.

Het autofocussysteem van de X-S20 is toegerust met op AI-gebaseerde onderwerpherkenning en beschikt over de mogelijkheid om 6.2K/30P video op te nemen. Dankzij het gebruik van de NP-W235 is de camera nu in staat om tot maar liefst 800 opnames te maken op één acculading. Dit maakt de camera ideaal voor langdurig gebruik, zonder dat de gebruiker hoeft te vrezen voor een lege batterij. Hierdoor is de X-S20 een ideale reispartner die graag ieder fotografisch avontuur beleeft. Het compacte en lichte ontwerp van de X-S20 is vergelijkbaar met zijn voorganger.

De X-S20 biedt een goede beeldkwaliteit en past in iedere (foto)tas. Een camera die erom vraagt om gebruikt te worden! Of het nu gaat om (zelf)portret of om een videoproductie, de FUJIFILM X-S20 is altijd klaar voor gebruik. De X-S20 is uitgerust met een back-illuminated 26,1MP "X-Trans CMOS 4” sensor en de "X-Processor 5" beeldverwerkingsprocessor. Dit stelt de camera in staat om razendsnel opnames te maken met een sublieme beeldkwaliteit.

De camera beschikt verder over de kenmerkende grote greep die we al kennen van zijn voorganger. Deze grip biedt extra stabiliteit bij het vasthouden van de body. Door te kiezen voor de NP-W235 als batterij voor de stroomvoorziening is het aantal opnames ten opzichte van zijn voorganger meer dan verdubbeld, tot ongeveer 800 opnames. De compacte en lichtgewicht behuizing, maakt dat de X-S20 slechts 491gram weegt. Dit zorgt voor een comfortabel gebruik van de camera, ook bij langdurige fotosessies. De camera beschikt verder over een beeldstabilisatie (IBIS) over vijf assen die handbewegingen kan stabiliseren tot maar liefst 7,0-stops.

Het autofocussysteem is voorzien van op AI-gebaseerde herkenning van onderwerpen. Zo kan de camera ‘zien’ of de fotograaf mensen, dieren, auto’s of andere voertuigen wil fotograferen. De AF-prestaties zijn vergelijkbaar met die van de andere vijfde generatie camera’s uit de X Serie, zoals de FUJIFILM X-T5.

De FUJIFILM X-S20 ondersteunt interne video-opnames tot een resolutie en beeldsnelheid van 6.2K/30P 4:2:2 10-bit video en is voorzien van een 3,5mm microfoon/oortelefoon-aansluiting. Zo kunnen er hoogwaardige video-opnames worden gemaakt met de mogelijkheid tot het aansluiten van externe accessoires. Bovendien maakt de nieuwe Vlog Modus het zeer eenvoudig om een vlog te produceren wanneer de camera wordt gebruik in combinatie met de statiefgrip, TG-BT1.

De systeemcamera’s uit de X Serie zijn allemaal uitgerust met de beste APS-C sensoren, wat bijdraagt aan het plezier dat gebruikers van hun camera’s in fotografie kunnen vinden.
De FUJIFILM X-S20 zal eind juni verkrijgbaar zijn via de diverse bekende verkoopkanalen.
fujifilm x-s20

Prijs en beschikbaarheid FUJIFILM X-S20

De FUJIFILM X-S20 zal eind juni 2023 beschikbaar zijn voor een adviesprijs van € 1.399,-.
Er zijn twee kitvarianten beschikbaar: FUJIFILM X-S20 + XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ Kit voor € 1.499,- en FUJIFILM X-S20 + XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS Kit voor € 1.799,-.

Info: www.fujifilm.eu

Introductie in Arnhem

DIGIFOTO Pro Ambassadeur Kevin Vervoort is op 24 mei aanwezig bij de presentatie van de FUJIFILM X-S20 in Arnhem. Hou onze site en socials in de gaten voor de eerste beelden gemaakt met de camera! 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie