FUJIFILM introduceert FUJINON XF8mmF3.5 R WR

Redactie DIGIFOTO Pro 1530

FUJIFILM introduceert de "FUJINON XF8mmF3.5 R WR”, een ultragroothoek (UWA) prime objectief met een vaste brandpuntsafstand van 8mm (equivalent aan 12mm t.o.v. het 35mm filmformaat). Dit prime objectief beschikt over het breedste zichtveld binnen het assortiment van FUJINON XF-obectieven voor de FUJIFILM X Serie camera’s.

Dit nieuwe ultra wijde groothoekobjectief (UWA) biedt een beeldhoek van maar liefst 121 graden diagonaal en 112 graden horizontaal. Hoewel wij mensen ook over een groot en breed zichtveld beschikken is de effectieve en actieve waarneembare zichthoek voor een gemiddeld persoon beperkt tot slechts 60 graden. De beeldhoek voor dit UWA 8mm objectief legt informatie vast van een gebied dat daarmee ongeveer twee keer zo groot is als het effectieve visuele zichtveld van de mens.

Dankzij FUJIFILM's optische prestaties en uitgebreide kennis op het gebied van optica is het mogelijk om een beeld met rand-tot-rand scherpte te produceren zonder vervorming langs de randen of in de hoeken. Het oplossend vermogen van dit UWA-objectief is ongekend groot en doet dit bovendien in een ongelooflijk hoge detailweergave. Takken, bladeren of een uitgestrekte wildernis, ieder detail wordt uiterst precies vastgelegd. Maar denk bijvoorbeeld ook aan decoratieve details in een kathedraal of tempel. Het compacte ontwerp van dit objectief zorgt ervoor dat het goed draagbaarheid is, waardoor gebruikers kunnen genieten van UWA-fotografie, zonder dat zij daarvoor een zwaar objectief in hun tas moeten steken.

Het XF8mmF3.5 R WR is een UWA-objectief dat beschikt over een hoge beeldresolutie en goede optische prestaties. Het objectief bestaat uit 12 lenselementen die zijn geplaatst in negen groepen, inclusief drie asferische elementen en twee ED-elementen.
De brandpuntsafstand van dit UWA-objectief is goed te gebruiken voor het vastleggen van grote hoeveelheden informatie, zoals in landschapsfotografie.

De XF8mmF3.5 R WR is 52.8mm lang, weegt slechts 215 gram en maakt gebruik van de populaire filtermaat van 62mm. Dit is ideaal vanwege de grote beschikbaarheid van diverse filters die zo eenvoudig op dit objectief kunnen worden geplaatst. Ondanks dat we hier spreken over een UWA-objectief, is het compacte formaat en zijn lichte gewicht kenmerkend en dat maakt dit objectief tot een ideaal walkaround- en reisobjectief.

De XF8mmF3.5 R WR wordt toegevoegd aan het assortiment van FUJINON XF-objectieven die geschikt zijn voor de lichte en compacte X Serie systeemcamera’s. Het objectief zal eind juni 2023 beschikbaar zijn via de bekende verkoopkanalen.

Lees ook: De nieuwe FUJIFILM X-S20

Prijs en beschikbaarheid FUJINON XF8mmF3.5 R WR

De FUJINON XF8mmF3.5 R WR zal eind juni beschikbaar zijn voor een adviesprijs van € 899,-.
Info: www.fujifilm.eu

FUJINON XF8mmF3.5 R WR

Introductie in Arnhem

DIGIFOTO Pro Ambassadeur Kevin Vervoort is op 24 mei aanwezig bij de presentatie van dit objectief én de FUJIFILM X-S20 in Arnhem. Hou onze site en socials in de gaten voor de eerste beelden gemaakt met de camera én dit objectief. 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie