DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Palendorp, Petten

Remco Stunnenberg 592 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in eigen land. En wel bij het Palendorp in Petten.

© Remco Stunnenberg

Het Palendorp van Petten aan Zee is een kunstwerk en monument, bestaande uit een groot aantal palen op de grens van het land en de zee. Het is een herinnering aan de overstroming die Petten enkele honderden jaren geleden trof en nagenoeg het hele dorp wegsloeg. Je vindt het Palendorp op het strand ter hoogte van de Bergeendstraat. Dit fraaie kunstwerk bestaat uit totaal 160 palen van zes tot twaalf meter lengte en is een cadeau van aannemerscombinatie Van Oord-Boskalis. De palen staan in de vorm van tien huizen en een kerk. Wanneer je het strand oploopt, zeker op dagen met een stevige Zuidwester, zie je de palen in de verte boven de woeste brandig uitsteken.

© Remco Stunnenberg

Hoe maak je de beste foto's bij het Palendorp?

Wil je echt mooie beelden maken hier, kies dan voor de periode voor, tijdens en na zonsopkomst. Bij voorkeur op een dag met mooie bewolking en een stevige zuidwester. Tijdens dat soort omstandigheden leent het palendorp zich uitstekend voor het werken met lange sluitertijden. Ben je daar een liefhebber van of wil je daar juist mee gaan experimenteren, dan is het Palendorp the place to be.

© Remco Stunnenberg

Lees ook: De mooiste fotolocaties: Deadvlei, Namibië 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Londen, Engeland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Ljubjana, Slovenie
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Keulen, Duitsland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Alaska, Verenigde Staten
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: het Gooi, Nederland

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco