DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Deadvlei, Namibië

Christel de Wolff 325 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in de bijzondere Deadvlei in Namibië.

 De Deadvlei (Nederlandse benaming 'Dodevlei') is een witte kleivlakte in de buurt van de Sussusvlei in het Namib-Naukluft National Park te Namibië. De vlakte is omgeving door de hoogste duinen ter wereld. De vlakte werd gevormd toen na regenval de rivieer Tsauchab overstroomde. In d ondoepe poelen groeiden toen acadia's. Maar het klimaat veranderde en het gebied werd geteisterd door droogte. De bomen, inmiddels zo'n 900 jaar oud, zijn gestorven en zwartgeblakerd door de zon wat het gebied een marcaber maar zeer fotogeniek geheel maakt.

 

 

Hoe maak je de beste foto's van de Deadvlei?

Een foto op deze bijzondere locatie kan bijna niet mis gaan. Zorg er voor dat je ruimte hebt om te fotograferen, het is dan wel een uitgestrekte vlakte, je zult niet de enige zijn die het wil fotograferen. Je kunt er voor kiezen om de grillige bomen in zwart-wit vast te leggen, maar juist bijzonder aan de plek is het intense oranje van de grote zandduinen op de achtergrond. Overweg dus om juist te knallen met je kleuren! 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Londen, Engeland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Ljubjana, Slovenie
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Keulen, Duitsland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Alaska, Verenigde Staten
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: het Gooi, Nederland

 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel