DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Marrakesh, Marokko

Christel de Wolff 370 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Marrakesh, Marokko

Marrakesh ligt in het westen van Marokko en is de hoofdplaats van de gelijknamige provincie. Het is één van de vier koningssteden van Marokko en gelegen op de Haouzvlakte aan de voet van de Hoge Atlas. De historische binnenstad van Marrakesh staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Niet voor niks, er zijn in de stad tal van prachtige dingen te zien en ontdekken. 

 

 

Hoe maak je de beste foto's in Marrakesh?

Wandel door de Jardin Majorelle en je wordt overspoeld door kleur. Natuurlijk maak je hier fantastische foto's van de prachtige tuinen en gebouwen. Bezoek je de Djemaa el Fna, het centrale plein van de stad of de soek (bazaar) met pittoreske steegjes en marktkraampjes. Ga helemaal los met straatfotografie of maak sfeervolle close-ups van de diverse etenswaren en andere handelswaar die wordt verkocht. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Londen, Engeland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Ljubjana, Slovenie
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Keulen, Duitsland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Alaska, Verenigde Staten
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: het Gooi, Nederland
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Palendorp, Petten

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel