DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Berlijn

Remco Stunnenberg 971 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Berlijn.

Veel mensen komen naar Berlijn om te fotograferen. Of dat nou professioneel is of puur voor de fun, niemand loopt eigenlijk meer zonder camera rond in Berlijn. En terecht, want Berlijn heeft zoveel verschillende gezichten die zich allemaal uitstekend lenen voor geweldige beelden.

Neem bijvoorbeeld de Brandenburger Tor.Al zijn er al wel heel veel full-frontals van dit gebouw gemaakt. Leuker is het om met verschillende invalshoeken en perspectieven te spelen. Een gebouw hoeft helemaal niet altijd in zijn geheel te worden gefotografeerd. Zo kun je met een telelens het perspectief in elkaar drukken waardoor interessante patronen kunnen ontstaan. Hoe dan ook, Berlijn zit vol fotografische uitdagingen.

Hoe maak je hier de beste foto's?

Zoals eigenlijk iedere plek is ook Berlijn op zijn mooist vroeg in de ochtend, vlak voor en gedurende de zonsopkomst en in de avond. Vlak voor of tijdens zonsondergang. Al biedt Berlijn eigenlijk op ieder moment van de dag meer dan genoeg mogelijkheden.

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Lees ook: De Mooiste fotolocaties ter wereld: Solheimasandur

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Kaapstad

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Bali

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Grand Canyon

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Kolmanskop

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: New York

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco