Met de Fujifilm X-H1 op reis naar Nepal

De Fujifilm X-H1 in de praktijk

Remco Stunnenberg 855 0
Fujifilm onthulde vorige maand een nieuw professioneel paradepaardje; de X-H1. Deze camera beschikt over dezelfde sensor en processor als de X-T2 en X-Pro 2, maar is voorzien van in body stabilisatie én uitgebreide videomogelijkheden. Wat zijn de resultaten van deze camera in de praktijk?

De Deense fotografen Klaus Bo en Palle Schultz, beiden ambassadeur van Fujifilm, namen de proef op de som. Zij namen de X-H1 mee tijdens een trip naar Nepal.

Serieuze filmer

De X-H1 heeft zowel kenmerken van de X-T2 als van de middenformaat GFX 50s. Voor de eerste keer is in body stabilisatie aanwezig in een camera uit de Fujifilm X-serie. Verder heeft de camera uitgebreide videomogelijkheden. Fujifilm richt zich met deze camera dan ook op de serieuze filmer.

Videomogelijkheden

Niet voor niets gingen beide ambassadeurs in Nepal met name aan de slag met de uitgebreide videomogelijkheden van dit nieuwe paradepaard.

Verbluffend mooie beelden

Meer weten over deze mogelijkheden?  Bekijk dan het resultaat van de trip van Bo en Schultz naar Nepal. Een inspirerende film met verbluffend mooie beelden.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco