spiegelloze camera

De fotografiewereld staat op zijn kop

Amy Schutte 723 0
De fotografie wereld staat op zijn kop. De aankomende maanden zal er veel gebeuren op het gebied van spiegelloze cameras, zegt Jared Polin.

Het gebied waar Sony al vijf jaar veel tijd, aandacht en geld in heeft gestopt, en daar met de A7 en A9 modellen ook erg goed in is geslaagd. Canon en Nikon leken achter te blijven, maar volgens Polin komt daar nu verandering in.

 

 

Ondanks de ‘achterstand’ ten opzichte van Sony, hebben deze twee camera reuzen het voordeel dat ze a lang bestaan (Nikon 100 jaar, Canon 80 jaar). Ze hebben meer objectieven op de markt, die met behulp van adapters bruikbaar zullen zijn. Voor Nikon ligt het grote verbeterpunt volgens Polin in een betere continu autofocus voor video.Canon is beter in autofocus dan Sony, volgens Polin, dus zou dit nu in een spiegelloos model moeten lanceren. Volgens Polin is het erg belangrijk dat de camera’s die de komende tijd gelanceerd worden dicht in de buurt komen van de Sony spiegelloze knallers. Anders zou het de twee giganten duur kunnen komen te staan. Nikon heeft inmiddels aangekondigd op 23 augustus een aankondiging te doen over een nieuwe, fullframe 45 mp spiegelloze camera.

Lees meer:

afbeelding van Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy