Eerste beelden met de Canon EOS R6 door William Ippel

Christel de Wolff 2253 0
DIGIFOTO kreeg de mogelijkheid om de Canon EOS R6 te testen. Voor deze review pakten we het eens wat anders aan en gingen we er niet zelf mee aan de slag maar lieten we dat een lezer doen. Na een oproep op sociale media – waarop we enorm veel aanmeldingen kregen - kozen we voor fotografieliefhebber en geoefend Canongebruiker William Ippel. Wat hij vindt van de Canon EOS R6 lees je in DIGIFOTO 5.2020, maar in dit artikel krijg je vast een voorproefje!

In DIGIFOTO 5.2020 lees je hoe fanatiek Canongebruiker William Ippel te spreken is over de Canon EOS R6. Zo geeft hij onder andere aan dat hij het helemaal niet vervelend zou vinden om deze in de zak van Sinterklaas aan te treffen. 'Deze camera is gewoon goed. De sensor met zijn autofocus en snelle beeldprocessor maken dat je je volledig kunt richten op het gewenste resultaat. ‘Goed gereedschap is het halve werk’ luidt niet voor niets het gezegde. De camera is een fijne allrounder van vlogcamera tot partner van de indoor sportfotograaf. De beeldkwaliteit in de lage ISO-waarden is ook goed, maar moet het logischerwijs afleggen in details tegen de EOS 5D S en 5D Mark IV vanwege het aantal megapixels. Bij de hoge ISO-waarden is dit echter de beste camera die ik tot nu toe heb vastgehad.'

Lees het volledige artikel in DIGIFOTO Magazine.

Bekijk hieronder alvast een aantal prachtige beelden gemaakt met de Canon EOS R6 Met de EF 200-400 L f/4 op 243mm 1/800 f/4 en ISO 1600 door vies glas is dit elf maanden jonge mannetje goed scherp. Het oog autofocus systeem had geen moeite met grote katten te vinden. Om de achtergrond te laten zien in het restaurant heb ik hem geknepen naar F10 de lichte vlek boven is het blonde haar van de dame een tafel naar achter. Het oog is met de RF 85L f/1.2 op f/1.2 haar scherp met een prachtig bokeh. Dit is niet in een studio gemaakt, maar in een restaurant! Het objectief kost wat, maar bespaart je het zoeken naar een achtergrond, want die valt helemaal weg. Ook nachtelijke opnames met lange sluitertijd zijn geen probleem. Deze foto heb ik met dezelfde belichting geschoten als die van Hendri. Achteraf heb ik wat meer detail zichtbaar gemaakt in het spiegelbeeld. Dat is natuurlijk geen enkel probleem met de RAW-files van de EOS R6 Met de EF 200-400 L f/4 op 361mm met 1.4x  converter actief  1/2000 f/5.6 en ISO 3200! De haren onder het oog zijn haarscherp net als het oog zelf.

Lees het volledige artikel en bekijk meer foto's in DIGIFOTO Magazine.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel