De eerste drie professionele objectieven die je voor je Nikon aan moet schaffen

De eerste drie professionele objectieven die je voor je Nikon aan moet schaffen

Eefke Burg 883 0
Als je begint met professionele fotografie zijn er zoveel dingen om naar uit te kijken. De eerste is het maken van je keuze van je objectieven die je tot je beschikking hebt bij het fotograferen. In dit artikel zetten we drie van onze favoriete objectieven voor Nikon op een rij.

Nikon 85mm f/1.4G

85mm is één van de meest favoriete brandpuntsafstanden voor veel fotografen en dat is niet zonder reden. Het zorgt voor prachtige beelden van je modellen. Dit objectief is ontzettend scherp van hoek tot hoek, ondanks het open diafragma en heeft één van de beste prestaties die we in de lijn van Nikon hebben gezien. De bouw van het objectief is stevig en het is dan ook meteen duidelijk dat je te maken hebt met een kwaliteitsproduct. Toegepaste Super Integrated Coating en Nano Crystal Coating zorgen er bovendien voor dat flares en ghosting tot het verleden behoren.

Lees ook: Daders verdachte dood fotograaf gevonden

Nikon 58mm f/1.4G

Veel mensen fotograferen met een 50mm, het brandpunt dat is omgedoopt tot nifty fifty. Toch gebruiken veel fotografen graag de de Nikon 58mm f/1.4G, ondanks dat deze duurder is dan de 50mm. Waarom zou je dat doen, als het verschil 'slechts' 8 millimeter aan brandpuntsafstand is?

Wie de 58mm van Nikon gebruikt weet waarom: de bokeh van dit objectief behoort tot één van de zachtste en mooiste. Daarnaast is het objectief lichtgewicht, zeker als je het vergelijkt met andere objectieven met dezelfde specificaties. Ook is het objectief anders ontworpen dan de 50mm, waardoor je een meer een 3D-gevoel krijgt bij de beelden die je met dit objectief schiet.

Lees ook: Adobe verboden in Venezuela

Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD

De Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD is één van de beste 35mm objectieven die we hebben getest. Het objectief neemt prachtige, scherpe foto's en ook de prijs is competitief, zeker als je deze vergelijkt met andere merken. Wat fijn aan dit objectief is dat je jouw onderwerp aan de randen van het objectief kan vastleggen zonder dat dit ervoor zorgt dat deze vervormen. Dit kan bij andere objectieven van met deze brandpuntsafstand soms een dingetje zijn maar daar heeft dit objectief geen last van. De focus is snel, stil en ongelofelijk accuraat.

Wat is jouw favoriete Nikon objectief?

Wat is jouw favoriete Nikon objectief en waarom? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder.

afbeelding van Eefke Burg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke