Gebruik Lightroom en Photoshop in Venezuela verboden

Adobe verboden in Venezuela

Eefke Burg 1244 0
Adobe-gebruikers in Venezuela hebben slecht nieuws ontvangen: het bedrijf blokkeert hen om Adobe-software te gebruiken, inclusief het veelgebruikte Photoshop. Als ze daarnaast voor 28 oktober 2019 ze hun documenten niet hebben gedownload van de cloudopslagservice van Adobe, worden hun accounts gedeactiveerd en hebben ze geen toegang meer tot hun werk.

Lees ook: Introductie Sigma fp

Adobe niet beschikbaar in Venezuela

Waarom Adobe gebruikers uit Venezuela heeft verboden om van hun producten gebruik te maken? Dit heeft te maken met een door de Verenigde Staten uitgegeven Executive Order 13884, die de meeste transacties en diensten tussen Amerikaanse bedrijven, entiteiten en personen in Venezuela verbiedt. Om aan deze regelgeving te kunnen voldoen, heeft Adobe geen andere keuze dan alle gebruikers uit Venezuela de toegang te ontzeggen.

Lees ook: Wat je moet doen als je foto’s worden gestolen

Wat nog erger is: officieel geeft de regel aan dat Amerikaanse bedrijven gebruikers uit Venezuela ook geen refund mogen geven. Dit terwijl de gebruikers wel gewoon hebben betaald voor de service.

Adobe heeft een verklaring uitgestuurd

Dit schoot bij veel gebruikers in het verkeerde keelgat. Een woordvoerder van Adobe heeft daarop de volgende verklaring gegeven: 'Executive Order 13884 is uitgegeven zonder vervaldatum - de beslissing om deze in te trekken blijft bij de Amerikaanse overheid. We zullen de ontwikkelingen blijven volgen en alles in het werk stellen om de diensten aan Venezuela te herstellen.'

De woordvoerder van Adobe vervolgt: 'We kunnen bevestigen dat Behance toegankelijk blijft in Venezuela. Klanten krijgen daarnaast tegen het einde van de maand een terugbetaling over hetgeen ze hebben betaald. We betreuren de moeilijkheden die dit bij onze klanten veroorzaakt. We zullen meer details delen over hoe onze activiteiten en klantactiviteiten kunnen worden beïnvloed zodra deze beschikbaar komen.'

afbeelding van Eefke Burg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke