Adobe mag toch opereren in Venezuela

Adobe mag toch opereren in Venezuela

Eefke Burg 369 0
Eerder schreven wij over gebruikers in Venezuela die slecht nieuws hadden ontvangen: Adobe mocht vanwege een handelsverbod van de Verenigde Staten niet meer met het land handelen en daardoor moest zij zijn gebruikers in Venezuela opzeggen. Officieel was het zelfs zo, dat het bedrijf geen terugbetaling mocht geven van de Amerikaanse overheid. Nu is er goed nieuws: Adobe heeft van de Amerikaanse overheid een uitzondering gekregen waardoor gebruikers in Venezuela toch gebruik mogen maken van de producten van Adobe.

Adobe bereikt akkoord met Amerikaanse overheid

In ons eerdere artikel schreven we over Executive Order 13884, waarin de Amerikaanse overheid had besloten dat er niet meer gehandeld mocht worden met Venezuela. Officieel stond hier ook in dat gebruikers uit Venezuela het geld wat ze eerder al hadden betaald niet terug mochten ontvangen. Adobe ging eerder al tegen de wens van de Amerikaanse overheid in door gebruikers wél terug te betalen.

Na de enorme ophef die er ontstond vanuit gebruikers uit Venezuela en de community in zijn geheel, is er nu goed nieuws omdat Adobe een uitzondering heeft verkregen van de Amerikaanse overheid. Ze mogen hierdoor met Venezuela blijven handelen.

Verklaring Adobe

In een blogpost van Adobe schrijft General Manager van Adobe Chris Hall dat ‘na lange gesprekken met de Amerikaanse overheid, Adobe een licentie heeft gekregen om alle digitale media producten en diensten in Venezuela te mogen blijven leveren. Door middel van deze update willen we graag delen dat gebruikers toegang kunnen blijven houden tot de Creatieve Cloud en al hun inhoud, zoals voorheen.’ Gebruikers die onverhoopt toch geen toegang meer hebben tot de premiumservices krijgen binnen een week opnieuw toegang.

Volgens de bijgewerkte pagina met veelgestelde vragen kunnen gebruikers die een terugbetaling hebben ontvangen voordat hun abonnement werd uitgeschakeld, hun accounts gedurende drie maanden gratis opnieuw activeren uit een gebaar van goodwill.

Dit is goed nieuws voor gebruikers uit Venezuela en ook goede PR voor Adobe, die de afgelopen tijd met hun datalek negatief in het nieuws was. Lees op de website van Adobe meer informatie.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke