Rube Goldberg en fotografie

David Dvir maakt de moeilijkste selfie ooit

Redactie DIGIFO... 2194 0
Als je naar de basis kijkt is het maken van een foto zeer makkelijk. Je drukt op een knop en de camera maakt een foto. David Dvir besloot het zichzelf wat moeilijker te maken en bouwde een heuse Rube Goldbergmachine om een selfie te maken.

De machine begint vrij eenvoudig. Door geheugenkaarten als dominosteentjes te laten vallen wordt een kettingreactie in gang gezet die uiteindelijk resulteert in een selfie van Dvir. In de tussentijd wordt er een model gefotografeerd, worden er foto's afgedrukt en wordt een analoog gemaakte foto in een darkroom ontwikkeld.

Lees ook: Man knipt selfie sticks doormidden in New York

 

De selfiemachine van David Dvir

Nadat Dvir een beetje zat te spelen met geheugenkaarten raakte hij ineens geïnspireerd om een selfie te maken met een grote kettingreactie. De hele machine moest draaien om fotografie, dus alles wat erin zit heeft met fotografie te maken. Een photobooth voor snelle pasfoto's, grote statieven en een heuse doka, alles zit erin. Of het de mooiste foto is die Dvir heeft gemaakt betwijfelen, maar het is zonder meer een originele manier om een selfie te maken.

Kijk voor meer informatie over David Dvir op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie