Universiteit Leiden organiseert cursus over historische fotografie

Redactie 1988 0
We heten dan wel DIGIFOTO Pro, maar dat betekent niet dat we ons enkel focussen op digitale fotografie. Universiteit Leiden organiseert donderdag 17 januari namelijk hun jaarlijkse vakcursus 'Determineren van historische fotografische procedés'.

Daguerreotypie, ambrotypie, kooldruk, daglichtgelatinezilverdruk, lambdaprint en inkjetprint. Wie geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de fotografische procedés vanaf de uitvinding van de fotografie in 1839 tot nu, kan zich aanmelden bij de Universiteit Leiden.

Determineren van historische fotografische procedés

De cursus vindt plaats op zeven donderdagen van 10.00 tot 16.00 in de periode van 17 februari tot en met 31 maart 2011. De diverse technieken worden behandeld aan de hand van vele prachtige originelen van fotografen als Julia Margaret Cameron en Bernard Eilers, uit de befaamde fotocollectie van de Bijzondere Collecties van de Universiteit Leiden (voorheen het Leidse Prentenkabinet). 

De cursus 'Determineren van historische fotografische procedés' vindt plaats in het gebouw van de Leidse Universiteitsbibliotheek aan de Witte Singel 27 in Leiden. Docent is Herman Maes, fotorestaurator van het Nederlands Fotomuseum. De kosten, inclusief reader, bedragen 625 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie