Uitslag fotowedstrijd: Verhaal

Uitslag fotowedstrijd: Verhaal

Julian 5843 8
Een foto maken die uit meer bestaat dan alleen een mooi plaatje is een flinke uitdaging. Velen van jullie gingen deze uitdaging echter aan, we ontvingen 529 inzendingen voor onze fotowedstrijd met het thema 'Verhaal'. Nu zijn de winnaars zijn bekend!

Een verhaal vertellen in je foto's kan op meerdere manieren. Niet alleen met een documentaire insteek, ook door iets te ensceneren kun je veel vertellen met een foto. Bij de winnende foto's komen beide aanpakken terug.

Hoofdprijs: Ferry Verheij

Met deze geënsceneerde foto wint Ferry Verheij de hoofdprijs. Zijn foto is tot in de puntjes uitgewerkt, van de locatie, de auto en attributen, tot de fijne nabewerking. Het is een sprekend filmisch beeld waar wij een spannend verhaal in zien. Gefeliciteerd!

Ferry Verheij
Als... © Ferry Verheij

Prijsuitreiking

Omdat we het verhaal achter de winnende foto nog in DIGIFOTO Pro 2.2012 wilden publiceren, hebben we de hoofdprijswinnaar in alle stilte uitgenodigd om zijn prijs af te halen op ons kantoor. Ferry wint een Redged RTC-436 statief met RNB-3 balhoofd t.w.v. 618 euro. Benieuwd naar het verhaal achter de foto? In de komende editie vertelt Ferry er alles over!

Met het winnen van de hoofdprijs is Ferry Verheij genomineerd voor de Gouden Camera. Aan het einde van het jaar nemen alle hoofdprijswinnaars het tegen elkaar op in de strijd om deze ultieme prijs.

Ferry Verheij
Ferry Verheij nam onlangs zijn prijs - en nominatie voor de Gouden Camera - persoonlijk in ontvangst.

Tweede prijs: Derk Budde

Met dit sprekende documentaire beeld wint Derk Budde de tweede prijs. Hij wist dicht in de leefwereld van zijn onderwerp te komen, wat het verhaal in de foto versterkt. Het levert Derk een Pixum Gallery Print van 50 x 75 centimeter op ter waarde van 139 euro.

Foto: Derk Budde
Ludo in zijn kamer van het opvanghuis voor voormalige gedetineerde in Antwerpen © Derk Budde

Derde prijs: Anna Berlis

Echt, of in scene gezet? Een foto die zo'n vraag oproept weet al heel wat te vertellen. Anna Berlis heeft een overtuigende sfeervolle plaat ingezonden, die we belonen met de derde prijs bestaande uit een LowePro Messenger 250 t.w.v. 85 euro.

Anna Berlis
Vernedering © Anna Berlis

Met dank aan Redged, Pixum en Degreef en Partner voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Martin B

Gefeliciteerd allen. Fraaie foto's weer.

afbeelding van roelj

Gefeliciteerd, terechte winnaars. Die serie van 3 heeft Ferry Verheij geen windeieren gelegd, 1x weekwinnaar én een wedstrijd gewonnen :)

afbeelding van karimsa

heel nice alle 3!!

afbeelding van longneck

Mooie prijswinnaars met nummer twee als mijn favoriet.

afbeelding van Anonymous

Niet om het een of ander, natuurlijk allereerst gefeliciteerd, maar de winnaar stuurt twee foto's in (tegen de regels in) en wint de wedstrijd? Lijkt me niet echt eerlijk is het niet Julian? Als jullie de regels negeren stel ze dan niet op.. Benieuwd wat nummer 4 tot 20 is..

Hoop dat hier nog een reactie op komt.

afbeelding van Anonymous

Daar ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar!

afbeelding van Julian

Door een fout in het systeem was het helaas mogelijk om meer dan 1 foto te uploaden. Bij gebruikers die meer dan één inzending hebben geplaatst, hebben we alleen de eerste inzending meegenomenbij de jurering.

afbeelding van Dutchhikes

mooie winnaars, van harte