The Nikon comedy wildlife award is open voor inzendingen

Redactie DIGIFOTO Pro 417

In samenwerking met The Comedy Wildlife Awards kondigt Nikon aan dat editie 2024 van de wereldberoemde wedstrijd nu is geopend voor inzendingen.

The Comedy Wildlife Awards viert dit jaar haar tienjarig bestaan. In de afgelopen jaren zijn er door deze awards betoverende foto’s van over de hele wereld gedeeld en dit jaar maakt Nikon daar, als partner van de wedstrijd, met trots deel van uit. Om deze bijzondere nieuwe samenwerking te vieren is de wedstrijd officieel omgedoopt tot ‘The Nikon Comedy Wildlife Awards’. Het doel blijft hetzelfde: mensen stimuleren deel te nemen aan het gesprek over natuurbehoud door middel van hilarische natuurfoto’s.

Deelnemers worden uitgenodigd om foto’s in te zenden die niet alleen mensen laten lachen, maar ook het leven in de natuur in al zijn vormen laten zien. Dit als een humoristische en positieve boodschap voor het behoud van wilde dieren en hun leefomgeving.

De genomineerde inzendingen worden beoordeeld door een jury van toonaangevende fotografen, onder wie voor het eerst Nikon Creators Cameron WhitnallLara Jackson en Roxy Furman, die allemaal veel kennis hebben van en passie hebben voor natuurfotografie en natuurbehoud. Zij sluiten zich aan bij de vaste jury van deskundigen, waaronder de beroemde natuurfotografen en Nikon-ambassadeurs Daisy Gilardini en Charlie Hamilton James.

Deelname aan de wedstrijd is gratis en deelnemers kunnen foto's inzenden tot en met 31 juli 2024. De nominaties worden in september gepubliceerd en de uiteindelijke winnaars worden in november van dit jaar bekendgemaakt.

Inzendingen in de verschillende categorieën maken kans op indrukwekkende prijzen, van een unieke safari in de Maasai Mara in Kenia tot een Nikon Z 30 camera. Andere prijzen zijn een Nikon Z 8 kit en een gloednieuwe iPad met de nieuwste Affinity Photo-bewerkingssoftware voor de winnaar van de Nikon Young Photographer Award.

Stefan Maier, Senior General Manager Marketing: “We zijn erg blij dat we dit jaar met het team van The Comedy Wildlife samenwerken om The Nikon Comedy Wildlife Awards te presenteren. We hebben een gezamenlijke affiniteit om de natuur in de schijnwerpers te zetten en kijken ernaar uit om het belangrijke bewustzijn rondom natuurbehoud wereldwijd te vergroten.

Nikon verricht al meer dan 100 jaar baanbrekend werk, niet alleen op het gebied van beeldverwerkingstechnologie, maar ook in mogelijkheden die het biedt voor ontwerpers en beeldmakers over de hele wereld om hun vak te perfectioneren. We zijn dan ook verheugd om onze krachten te bundelen en een platform te bieden aan getalenteerde creatievelingen die niet alleen verhalen vertellen die indruk maken, maar ook een glimlach op het gezicht van mensen toveren.”

Paul Joynson-Hicks, mede-oprichter van The Comedy Wildlife Awards: “We zijn erg enthousiast dat we in ons tienjarig jubileum gaan samenwerken met Nikon, een van 's werelds meest toonaangevende cameramerken. Dat maakt dit bijzondere jaar waarin we duizenden grappige foto’s van fotografen wereldwijd zullen bewonderen, nog specialer. We heten Nikon van harte welkom en we gaan samen een mooie toekomst tegemoet. We zetten de natuur en de beeldmakers wereldwijd in de schijnwerpers en zo stimuleren we iedereen om, via onze grappige natuurfoto’s, deel te nemen aan het gesprek over natuurbehoud.”

Wedstrijdcategorieën zijn:

  • Alex Walker’s Serian Mammals (Alex Walker’s Serian - zoogdieren)
  • Spectrum Photo Birds (Spectrum Photo - vogels)
  • ThinkTANK Fish and other Aquatic Species (ThinkTANK - vissen en andere waterdieren)
  • Insects (Insecten)
  • Reptiles/Amphibians (Reptielen/amfibieën)
  • Nikon Young Photographer (tot 25 jaar)
  • Nikon Junior Category (Nikon Junior-categorie, tot 16 jaar)
  • Amazing Internet Portfolio Categor (Amazing Internet Portfolio-categorie)
  • Video Category (Videocategorie)
  • Affinity Photo People’s Choice Award (Affinity Photo-publieksprijs)

Ga voor meer informatie naar https://www.comedywildlifephoto.com/

afbeelding van emre.clipboardmedia_180402

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie