Aanstekelijke dieren

De grappigste foto's van de jaarlijkse Comedy Wildlife Photography Awards

Siem van Woerkom 1796
De jaarlijkse wedstrijd levert weer enorm veel hilarische beelden op, en herinnert ons allen hoeveel humor er te vinden is in de dierenwereld.

Jaarlijks fenomeen

Het is alweer de 5e editie van de jaarlijkse Comedy Wildlife Photography Awards, en van over heel de wereld hebben mensen beelden ingezonden om iedereen zowel in technische als in komische zin de humor en pracht van de natuur te laten realiseren.

Achter het gelach staat een serieuze boodschap van de oprichters, Paul Joynson-Hicks en Tom Sullam. 'Vergeet niet, deze wedstrijd gaat uiteindelijk allemaal over het behoud van dieren', schrijven ze op hun website. 'We willen dat je onze vlag van natuurbehoud opneemt en wat lawaai maakt. Wildlife, zoals we het kennen, is over de hele wereld in gevaar en we moeten kijken hoe we ons steentje bij kunnen dragen. Je kunt beginnen door te kijken wat de de Born Free Foundation zoals doet op www.bornfree.org.uk'

comedy

Finalisten

Het niveau van de inzendingen van dit jaar was enorm hoog. Hierdoor stonden de juryleden voor een bijna onmogelijke taak om ze te beperken tot slechts 40 finalisten. Uiteindelijk zijn ze er echter en de resultaten zijn online te bekijken! Wat zijn jouw favorieten? Bekijk alles op de website van de organisatie. 

Check alle afbeeldingen hier

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem