Hilarisch: reactie fotograaf op aanleveren gratis foto's als onderdeel van huisrenovatie huis 12 miljoen

Hilarisch: reactie fotograaf op aanleveren gratis foto's als onderdeel van huisrenovatie huis 12 miljoen

Eefke Burg 1221 0
Tim Wallace is een automotivefotograaf die opvalt door zijn prachtige foto's van voertuigen die overschaduwd worden door slecht weer. Hij is een voorvechter van eerlijke prijzen voor fotografie en doet dit met een zwarte humor waar je om kan lachen. Toen hij dan ook werd benaderd door een interieurdesigner voor het 'gratis aanleveren' van zijn foto's voor een renovatie van een huis dat in 12 miljoen kostte, wist hij ook als geen ander de afzender van een sarcastische reply te voorzien.

Fotograaf Tim Wallace weigert aanleveren gratis foto's

Fotograaf Tim Wallace kreeg een e-mail van een high-end interieurdesigner waarin hem werd gevraagd of dat hij gratis hoge resolutiebronbestanden van zijn foto's wilde aanleveren. De reactie van Tim is onbetaalbaar en zou moeten worden overgenomen door alle andere fotografen die te horen krijgen dat ze 'exposure voor het aanleveren van gratis foto's' krijgen.

Lees ook: Fotograaf neergeschoten door tieners die een foto van hem wilden

De e-mail van de interieurdesigner ging als volgt:

'Hi, ik heb op dit moment een zeer belangrijke klant waarvoor ik bezig ben met de renovatie van hun retraite aan de kust van $ 12 miljoen. Ze vinden jouw werk met auto's fantastisch en willen graag **** foto afdrukken om op te hangen in hun gang als je binnenkomt. Ze hebben hier helaas echter niet echt budget voor, dus ik vroeg me af of je er interesse in zou hebben om ons de hoge resolutie bestanden op te sturen, zodat wij het kunnen printen en hieraan geen kosten voor jezelf verbonden zijn?'

Reactie fotograaf Tim Wallace op aanleveren gratis foto's

De reactie van de fotograaf op het verzoek voor het aanleveren van gratis foto's was nogal sterk aangezet, maar wel heel grappig. Natuurlijk kan je een keer om een freebie vragen, maar als je dat doet terwijl je wel met je huis pronkt van $ 12 miljoen dan is dit niet echt op zijn plek. De reactie van Tim was als volgt:

'Hallo, wow, bedankt voor de goede feedback op mijn werk. Het is zo'n verleidelijk aanbod om deze mensen mijn werk aan te leveren zonder dat ik hier iets aan overhoud, dat ik niet precies weet wat ik moet zeggen.

Lees ook: Preview interview Dick van Duijn

Ik denk dat het feit dat ze het geld hebben om een 'kustretraite' voor $ 12 miljoen te kopen, suggereert dat het mensen zijn die vinden dat ze het allerbeste verdienen, maar blijkbaar niet dat ze ervoor moeten betalen. Helaas doe ik niet echt zaken met goedkope mensen en uw aanbod laat duidelijk zien dat, hoewel de mensen van mijn werk houden, ze niet het harde werk respecteren dat er voor nodig is om het te creëren.

Met alle respect wil ik suggereren dat je één van jouw veel te dure drift houtkunstwerken waar interieurdesigners zo gek op zijn aan de muur hangt. Tenminste, ik ga er vanuit dat je wel betaald krijgt voor je werk, of 'houden ze ook zo enorm van jouw werk?' In dat geval heb je geluk. Het is zo'n fantastisch project en je hebt maar geluk dat je je in hun bijzijn mag bevinden. Heel veel succes ermee, Tim.'

Hoe had jij gereageerd? Laat het ons weten hieronder. 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke