Preview interview Dick van Duijn

Preview interview Dick van Duijn

Eefke Burg 627 0
Fotograaf Dick van Duijn ging onlangs viraal met het fotograferen van een eekhoorn die aan een bloem ruikt. Binnen een maand had hij hierdoor meer dan 183.000 volgers. Het zal je maar overkomen. In de aankomende editie van DIGIFOTO Pro kan je een interview met de fotograaf teruglezen. Hier alvast een voorproefje.

Dick van Duijn is in het dagelijkse leven werkzaam als visboer. Inmiddels fotografeert hij al zo'n acht jaar allerlei verschillende onderwerpen. Waar hij zich eerder richtte op portretten en architectuur is zijn favoriete onderwerp wildlife. Als je zijn Instagram-account bekijkt zie je daar dan ook foto's van lynxen, tijgers en vossen.

Wildlifefotograaf Dick van Duijn gaat door het vuur om de beste foto te kunnen maken

De fotograaf gaat door het vuur om zijn beste foto te kunnen maken. Hij onderzoekt dan ook de dieren die hij gaat fotograferen uitvoerig. 'Meestal zoek ik eerst op internet welke dieren ik graag wil fotograferen. Dan ga ik op zoek om te bekijken waar ze voorkomen, zodat ik er een vrije dag voor kan inplannen en naar de dieren op zoek kan gaan,' geeft Dick van Duijn aan.

Voor het maken van zijn perfecte shot is hij vaak uren bezig om zich op een goede plek te positioneren. Lastig vond hij bijvoorbeeld het fotograferen van lynxen, tijgers en vossen in de sneeuw. 'Voor die foto's heb ik soms uren in de sneeuw gelegen bij temperaturen van rond de -15 graden. Mijn vingers en tenen waren bevroren en door mijn adem besloeg mijn bril steeds waardoor ik niks kon zien door de zoeker van mijn camera.'

Handige tip wildlifefotografie door Dick van Duijn

In het interview geeft hij ook één tip waar hij veel aan heeft gehad bij het maken van zijn prachtige wildlifefoto's. Houd dan ook de aankomende editie van DIGIFOTO Pro in de gaten voor het interview en nog meer mooie foto's van fotograaf Dick van Duijn.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke