Een mooi eerbetoon aan Leica

Het persoonlijke verhaal van Steve Huff en zijn Leica M

Redactie DIGIFO... 1435 0
Leica's zijn bijzonder. Als je puur naar de specificaties kijkt lijken Leica-camera's veel te dure hebbedingetjes voor fotografen met veel geld, maar bij Leica gaat het om zo veel meer dan alleen de getalletjes. Toen Steve Huff een door moeilijke periode in zijn leven ging, heeft zijn Leica M hem op de been gehouden. In deze video vertelt hij hierover.

Toen zijn vrouw hem na een huwelijk van vijftien jaar verliet, zag Steve Huff het somber in. Hij had geen geld op de bank, was eenzaam en werd langzaam depressief. Op dat moment vroeg Seal hem om mee te gaan op tournee als zijn persoonlijke concertfotograaf en Huff accepteerde de uitnodiging. Gewapend met een Leica M en Noctilux 50mm objectief vloog hij naar Italië om Seal in te volgen tijdens zijn tour door Europa. Deze ervaring gaf Huff zoveel energie dat hij zijn leven weer kon oppakken en gaf hem weer vertrouwen in de toekomst.

 

Lees ook: Test: herken jij de Leica-foto's?

 

Leica M

Leica weet keer op keer indruk te maken met hun camera's. Ook al zijn de Leica M-camera meetzoekercamera's, en hebben daardoor geen autofocus, kunnen ze slechts een paar foto's per seconde maken en zitten de camera's niet tjokvol nieuwe technologie, fotograferen met een Leica is een unieke ervaring en de beeldkwaliteit in ongeëvenaard.

Kijk voor meer informatie op de website van Leica of importeur Transcontinenta.
Coverfoto: Screenshot van de video.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie